Martin Solveig egész nap az Aranylabdán elejtett bunkó beszólását magyarázta
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nyilván azon pörgött ma leginkább a futballvilág, hogy idén nem Ronaldo és nem is Messi kapta az Aranylabdát. Volt azonban a gálának egy másik fénypontja is, ami akkora felzúdulást keltett, mely mellett még a CR7-rajongók kollektív felhördülésének is sikerült bátortalan mellékzöngévé gyengülnie.

Kezdjük azzal az örömteli ténnyel, hogy

Ennek egyébként illik örülni, hiszen már maga a fenti tény hatalmas (jegyezzük meg egyúttal: elkésett) gesztus a női futball irányába, amit érdemes megünnepelni, és meleg szívvel üdvözölni. Az üdvözlés aztán a gálán zenélő francia DJ-nek, Martin Solveignek annyira jól sikerült, hogy képes volt egy ilyet kérdezni a színpadon a frissen díjazott sportolónőtől:

Így (0:48-tól):

Ilyen csúnyán csak a legnagyobbaknak sikerül rátrappolni a gender-taposóaknára. Persze, az ízetlen tréfa más körülmények között TALÁN elment volna, de NEM egy ilyen eseményen, amikor az egész futballvilág azt ünnepelte, hogy végre a női focistákat is sportolószámba veszik. A beszóláson aztán annak rendje és módja szerint kiakadt a sportvilág színe-java, teljesen jogosan.

Nehéz az esetre analógiát hozni a zene világából, hiszen a DJ-ket már egy jó ideje zenészekként kezelik, még akkor is, ha néhányuk nem igazán csinál mást egy-egy fellépésen, mint gombokat nyomogat. (Hellóka, Steve Aoki!) De azért képzeljünk el egy olyan világot, amelyben Solveignek évtizedes kemény munka után sikerül kapnia egy Grammyt, majd a díjátadón ilyet szól neki a Rolling Stones közvetlenül a szobrocska átadása után:

Na, szóval jó lett volna gondolkodni poénkodás előtt, de ezúttal ez nem igazán jött össze. Jöttek is szép sorban az elnéző és a kevésbé elnéző ejnyebejnyék, melyek hatására Solveig a mai napot konkrétan azzal töltötte, hogy bocsánatot kért és magyarázkodott.

Elég ránézni a Twitter-fiókjára; a Canossa-járás első lépése egy videós bejelentkezés volt...


...melyet még iziben a gála után kiposztolt, de mivel ez nem volt elég, még két másik posztban is kénytelen volt elnézést kérni a meggondolatlan szavakért. Még arra is képes volt hivatkozni, hogy a szavai mást jelentenek angol kultúrkörben, ami már a fűhöz-fához kapkodás tipikus esete.

Na de félre a lincshangulattal! Szegény Solveig simán lehetett véletlenül bunkó, ami furcsa módon akár még szolgálhatja is a női futball ügyét. A felzúdulás miatt ugyanis még azok is megtudták, hogy végre van női Aranylabdás, akiket egyébként csak addig érdekelt a díjátadó, hogy idén Messi vagy Ronaldo kapta a szobrot.

Merthogy igen, végre van női Aranylabda! A női futballisták ugyanis nem igazán tudnak twerkelni... de focizni, azt nagyon.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.