Hosszabb interjút adott a L’Équipe-nek Kylian Mbappé. Több témát érintett, jelenlegi helyzetét a klubnál, a nyári meghiúsult klubváltását, kapcsolatát Neymarral és Messivel, és elmondta azt is, hogyan élte meg, amikor kifütyülte a PSG közönsége.

Tegnap kikerült egy részlet egy Mbappé-nyilatkozatból, amelyben a francia azt mondta, hogy ő már júliusban jelezte a PSG felé, hogy el akarja hagyni a klubot.

A francia világbajnok a napokban a L’Équipe-nek adott hosszabb interjút, több fontos dologról is beszélt, ezekből szemlézünk.

Arról, hogy a Messivel és Neymarral alkotott triója még nem igazán működőképes a következőt mondta:

„Nagyszerű átigazolási időszakon van túl a klub, több kiváló játékos érkezett a csapathoz. Augusztusban és szeptember elején több játékos érkezett meg a kerethez apró sérülésekkel és hasonló problémákkal. Sok kis dolog nem tette lehetővé, hogy egyszerre legyünk mindannyian topformában. A Manchester City elleni meccs volt az első, amikor mind elfogadható szinten teljesítettünk.”

Messi miatt bevállalja az extra védekezést:

„Ha Messi a csapattársad, és vissza kell sprintelned, akkor ezt teszed, ez nem gond. Van egy kialakult hierarchia, nem okoz gondot visszafutnom, miközben Messi sétál. Ugyan már, hiszen Messiről van szó.

Milyen érzés együtt játszani a hatszoros aranylabdással:

„Minden pillanatot megpróbálok kiélvezni mellette. Ő az a kategória, akiről azt gondoltam, soha nem játszhatok majd egy csapatban vele, mert nem hittem, hogy elhagyja a Barcelonát. Imádja a futballt, a saját maga stílusában próbál beilleszkedni, mindenkivel beszélget, még akkor is, ha némiképp visszahúzódó. A pályán viszont nagyon nem az.” 

A francia média viszonylag nagy ügyet csinált abból, hogy a Montpellier ellen Mbappé elégedetlen volt amiatt, hogy gólhelyzetben nem passzolt neki Neymar. Erről is beszél:

Igen, ez megtörtént, de ezek átlagos dolgok a futballban. Rögtön utána megbeszéltük. Volt már hasonló szóváltásunk a múltban is, de ez azért van, mert mindketten nyerni akarunk. Tisztelem őt, tudom, milyen játékos. Nem voltam elégedett egy helyzettel, ennyi. Történt már hasonló.”

A nyári átigazolási helyzetéről:

Az Eb előtt jeleztem, hogy nem akarok hosszabbítani, majd a torna után, hogy el akarok menni. Azt akartam, hogy mindenki tovább tudjon lépni, az eladó klub és a vevő is. Időben el akartam hagyni a csapatot, hogy a PSG megtalálja az utódomat. Nem akartam összetűzésbe kerülni a klubbal, mert az hálátlan lett volna a részemről. 18 évesen befogadott, sokat kaptam itt az elmúlt négy évben. Emellett pedig mindig játszani akarok, megmutatni, hogy topjátékos vagyok, és semmi sem tántorít el, egy sikertelen átigazolás sem.”

Ennek ellenére csalódott volt, hogy nem válthatott csapatot:

„Kissé csalódott voltam, hiszen menni akartam, de végül ez nem jött össze. Hamar túlléptem ezen, de sajnos meg is sérültem. A visszatérem viszont jól sikerült, rögtön betaláltam.”

A Real Madridba akarta igazolni:

Igen, a Real Madridhoz akartam szerződni. Úgy gondoltam, hogy az én kalandom a PSG-nél befejeződött, valami újat szerettem volna felfedezni. Hat vagy hét éve játszom a francia ligában, 18 évesen érkeztem a csapathoz, és amit elértem, az szerintem figyelemreméltó.

Az emberek sok mindent mondtak, hogy nem akartam beszélni az elnökkel, hogy hat szerződéshosszabbítási ajánlatot utasítottam vissza és rossz hatással voltam az öltözőre. Ha az elnök akar velem beszélni, akkor természetesen beszélek vele.”

Visszatérése után a Parc des Princes közönsége kifütyülte:

„Más szemszögből közelítettem meg, azt gondoltam, hogy a helyükben én is fütyültem volna. Nem úgy gondoltam a helyzetre, hogy ezt kapom azok után, amit a klubért tettem. Nem, arra gondoltam, hogy nem akarják, hogy elmenjek, fontos vagyok nekik.”

Arról, hogyan érzi magát jelenleg, öt héttel az átigazolási szezon után:

„Maradtam, és boldog vagyok. Túlságosan szeretem a futballt és tisztelem a klubot, hogy félvállról vegyem a szezont. Azóta nem beszéltünk a hosszabbításomról, hogy bejelentettem, menni akarok. Elég régóta vagyok a futballvilágban, hogy tudjam, soha nem tudhatom, mi fog következni. Ha korábban valaki azt mondja, hogy Messi a PSG-hez igazol, nem hittem volna neki.”

A teljes interjú itt érhető el, Mbappé a fentiek mellett a válogatottról és a nyári Európa-bajnokságról is beszélt.

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Lékai: Mi nem Dánia vagyunk, semmit nem tudunk kirázni a kisujjunkból