Messi elmondta, meddig marad Barcelonában, és annak mi a feltétele
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Messi meglepően nyíltan és hosszan beszélt a szerződéséről, Neymarról, a klubról, Dembéléről. És eloszlatott pár tévhitet.

Lionel Messi, a Barcelona argentin zsenije nem arról híres, hogy sokat dumál, ügyei, botrányos tweetjei sincsenek, sőt meg kell becsülnünk, ha nyilatkozik. Most a Sportnak magához képest hosszasan és mélyen mesélt fontos dolgokról.

A szerződése

Nem beszélhetek erről sokat, mivel ezek bizalmas információk, és a megegyezés szerint tartanom kell magam a titoktartási kötelezettséghez.

Elmondta, hogy ez az otthona, de most nem akar hosszútávú szerződést kötni és csak azért ott lenni, hogy kitöltse a végéig. Azért akar Barcelonában játszani, mert fizikálisan még bírja még a megterhelést, és a csapat számára is fontos.

Neymar

Nem sok információm van ezzel kapcsolatban, vagy arról hogyan folyt az egyezkedés. Szinte naponta változtak a hírek. Nem tudom mi történt a vezetőségben. Csak annyit tudok mondani, hogy beszéltem Neymarral és ő elmondta, hogyan állnak a dolgok. Kétségbeesetten vissza akart térni. Fogalmam sincs, hogy a klub valóban próbálkozott, vagy nem. Én csak azt tudom, hogy Ney bízott benne, hogy sikerül.

Ugyanakkor azt is elmondta, megérti, hogy nehéz egyezkedni a PSG-vel a két csapat közti nem túl jó viszony miatt, na meg azt sem könnyítette a helyzeten, hogy Neymar a világ egyik legjobbja, ilyenkor pedig sosem könnyű egyezségre jutni.

Sok mindenről beszélnek az emberek... de hogy kértük volna leigazolását? Nem. Csak arról beszéltünk, amit hallottunk, és hogy Ney visszatérhet. Amikor kérdeztek megmondtuk, hogy örülnénk-e a leigazolásának, vagy sem, de sosem mondtuk a vezetőségnek, hogy igazolják le. Ahogyan Griezmann vagy más játékosok leigazolásánál... vagy azoknál, akiket végül nem sikerült megszereznie a klubnak.

Ő irányítja a klubot és a válogatottat?

Már hozzászoktam ehhez, nem ez az első alkalom. Nyilvánvaló, hogy nem ez a helyzet. Ugyanezzel „vádolnak” az argentin válogatott kapcsán is. Azt mondják, én vagy az apám állítja össze a kezdőcsapatot.

Dembélé

Azt gondolom róla, hogy elképesztő tehetség, és bármire képes lehet. Nagyon fiatal még, és úgy gondolom, ez az év roppant fontos lesz a számára, hogy megtehesse azt a lépést a karrierjében, amit minden Barcelona-szurkoló annyira vár. Ehhez profibb hozzáállásra lesz szüksége, és hogy kitűzzön egy célt maga elé, amit valóban el akar érni.

Azt reméli Messi, hogy idén több szerencséje lesz a sérülésekkel, mert tavaly épp akkor dőlt ki, amikor nagy szükség lett volna rá. Bízik benne, hogy ez idén már nem így lesz, és meg tudja mutatni a francia azt a hatalmas potenciált, ami benne rejlik.

Itt a teljes interjú:

(Fotó: Erwin Spek/Soccrates/Getty Images)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.