Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Sporttudományok Nemzetközi Központja, vagyis a CIES mindent vizsgál, így természetesen azt is, hogy az InStat statisztikái alapján általánosságban, sok szempontot figyelembe véve mely játékosok teljesítettek a legjobban.

Nem annyira meglepő, hogy a hatodik Aranylabdáját begyűjtő Lionel Messi végzett az élen, egyedüliként ő végzett 400 pont fölött, 401-gyel végzett.

Ami viszont váratlan, hogy a második helyen az Ajax támadója, Hakim Zijes (377) végzett, a harmadik pedig Kylian Mbappé (366) lett. A CIES és az InStat 35 európai bajnokságban vizsgálódott. A legjobb védő Andy Robertson, a legjobb középpályás Kevin de Bruyne lett.

Az Aranylabda-szavazás másik két dobogósa az első tízbe se fért be: Van Dijk (350) a 11., Cristiano Ronaldo (332) pedig a 25. helyen végzett, a portugál az olasz bajnokságban is csak (holtversenyben) a harmadik legjobb mutatóval rendelkezik.

Az NB I-ben a Fradi brazil légiósa, Isael (298) lett a legjobb, Cseri Tamást (284, Mezőkövesd) és Dibusz Dénest (283, FTC) előzte meg.

(Fotó: Getty Images)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.