Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A 24.hu szemlézte Milica Dabovic interjúját, melyben meglehetősen szomorú történeteket tárt a világ elé.

Az Alo nevű lapnak mesélt pályafutásáról a szerb olimpiai bronzérmes, Európa-bajnok kosárlabdázó. Dabovic négy éve vonult vissza, és nem volt egyszerű az élete klubcsapataiban, amiből volt bőven, mert gyorsan továbbállt mindenhonnan: 18 csapatban szerepelt 1998 és 2016 között.

Mindvégig állnia kellett a sarat, merthogy szinte minden állomáshelyén folyamatosan szexuális ajánlatokkal támadták. Így aztán a legtöbb helyen csak egy évet játszott.

De volt, ahol végül egy percet sem kosarazott.

Konkrétumként a török (Besiktas) és a görög klubját említette (Palaio Faliro), ahol: „A klub elnöke meg akart baszni!” Ezen kívül játszott – többek között – Jekatyerinburgban, a Crvena zvezdában, Vilniusban, Moszkvában, Mondeville-ban vagy épp Jerevánban.

Megterhelő pályafutás van az egyébként igen dekoratív szőke sportolónő mögött:

Mindig van választás. Különösen azért, mert gyermekem van, és nem akarom, hogy bárki is mutogasson rám. Tiszta a lelkiismeretem és békésen tudok aludni.”

Persze nem ítél el senkit, mert mindenkinek joga van a saját döntéséhez, de ő magából indult ki. Sohasem érezte magam árucikknek, így nem engedte, hogy bárki is megvásárolja.

(Fotó: Phil Walter/Getty Images)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.