Roy Keane után José Mourinho is az angol játékosokat kritizálta.

Az olaszok ellen elveszített Európa-bajnoki döntő után az angol média és szurkolók legfelkapottabb témája az angol tizenegyesrúgók kiválasztása volt. A 23 éves Rashford, a 21 éves Sancho és a 19 éves Saka rúgta az angolok utolsó három büntetőjét, mindhárman hibáztak.

Tegnap Roy Keane vette elő Grealisht és Sterlinget, nem sokkal később pedig José Mourinho is megfogalmazta a kritikus véleményét:

„Sakára bízták az ország sorsát, és szerintem ez túl sok volt egy gyereknek abban a pillanatban. Nem tudom, hogy számon kellene-e kérnem Gareth Southgate-et, mert sok esetben azok a játékosok, akiknek vállalniuk kellene, nem akarnak. Ezek a futballisták megfutamodnak a felelősség elől.

Southgate mindig kiáll a játékosai mellett. Nem akarom elhinni, hogy direkt olyanokal rúgatott tizenegyest, akik nem álltak készen a feladatra. Azt gondolom, ebben a szituációban nem számít, milyen jól rúgja valaki a büntetőket. Hol volt Sterling, Stones vagy éppen Shaw? És miért nem maradt a pályán Henderson vagy éppen Walker? A valóság az, hogy Rashfordnak és Sanchónak nagyon nehéz volt tizenegyest rúgni egyetlen labdaérintés után.”

Southgate egyébként azt mondta, teljes mértékben az ő döntése volt a sorrend és a rúgók névsora is:

(Fotó: Getty Images; via nso)

És ezt olvastad már?
43 éves lett a csendes zseni, aki szerint a kerék után a Playstation a legjobb találmány
Budapest legközpontibb terasza úgy újult meg, hogy azonnal a törzshelyed lesz!