Két hetedik meccset játszottak éjjel az NBA-ben, kiesett a címvédő és az előző szezon másik döntőse is.

A keleti elődöntőben a Boston Celtics és a Milwaukee Bucks párharca állt 3–3-ra, vagyis utolsó, hetedik meccsen dőlt el a párharc. A címvédő Bucksből az egész szériában hiányzott sérülés miatt a csapat második legfontosabb játékosa, Khris Middleton és Jannisz Antetokunmpo kiemelkedő játékára volt szükség ahhoz, hogy a Milwaukee a párharcban maradjon. A Bucks a hatodik meccsen lezárhatta volna az elődöntőt, hazai pályán azonban kikapott, miután Jason Tatum 46 pontot dobott.

A hetedik meccsen, Bostonban az elején még tartotta a lépést a Celticsszel a Bucks, de nehéz úgy meccset nyerni a liga egyik legjobb csapata ellen, ha mindössze négy triplád megy be az egész meccsen, a másik oldalon pedig 22. Nem is sikerült a Bucksnak ez, Antetokunmpo megpróbálta a társait is játékba hozni, de a 25 pontja, 20 lepattanója és kilenc gólpassza ezúttal kevés volt.

A Bostonból Brown (19 pont) és Tatum (23 pont) hozta az elvártakat, azonban a Celtics nyerőembere az a Grant Williams volt, aki 18 triplát dobott rá, ebből hét pontos volt és összességében a 27 pontjával a mezőny legeredményesebb játékosa volt.

A vége sima lett, 109–81-re nyert a Boston Celtics, a konferenciadöntőben a Miami Heattel játszik.

Összefoglaló:

Ha a Boston–Milwaukee meccs sima volt, akkor mit lehet mondani a Phoenix Suns–Dallas Mavericks hetedik meccsre? Röviden azt, hogy a liga legjobb alapszakasz-rekordjával rendelkező, tavalyi döntős Suns minden idők egyik legpocsékabb hetedik meccses teljesítményét nyújtotta. Az első félidőben összesen 27 (!) pontot dobott a Suns, a csapat három legfontosabb játékosa, Devin Booker, Chris Paul és Deandre Ayton egyszerre fogott ki gyakorlatilag értékelhetetlen napot. Eközben a másik oldalon a Luka Doncic vezette Dallas védekezésben éles volt, támadásban pedig a triplák is jöttek jó százalékban. Volt olyan pillanata a meccsnek, amikor egyedül Doncicnak több pontja volt, mint az egész Sunsnak.

A második félidő gyakorlatilag formalitás volt, 123–90 lett a végeredmény, a Dallas jutott tovább, a konferenciadöntőben a Golden State Warriorsszal játszik.

Luka Doncic 35 ponttal, 10 lepattanóval és négy gólpasszal zárt, Spencer Dinwiddie 30 pontig jutott a padról, Jaylon Brunson pedig 24 ponttal zárt. A másik oldalon eközben a Booker–Paul–Ayton triónak volt összesen 26 pontja.

Összefoglaló:

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Brutális szélsőpárost igazolhat a Chelsea
Egyetlen stílusos teraszról sem hiányozhat ez a kiegészítő