Ebben a Premier League-szezonban eddig kiemelkednek a szélső hátvédek.

Viszonylag ritkán, mondhatni soha nem fordult még elő, hogy egy jobb- vagy balhátvéd legyen a liga legjobbja, idén viszont parádéznak a full- és wing-backek a Premier League-ben, dönteni is nehéz köztük, hogy ki a jobb.

Ha most lehetne Év játékosát választani, akkor Liverpool jobboldali védője, Trent Alexander-Arnold, a Chelsea két wing-backje, Reece James és Ben Chilwell, valamit a Manchester City mindkét oldalon használható védője, João Cancelo komoly esélyes lenne (természetesen Szalah mellett).

Mindannyian szórják a gólokat és osztogatják a gólpasszokat, Alexander-Arnoldnak hat gólpassza van, Jamesnek négy gólja és négy asszisztja, Cancelo három gólpasszt jegyez (a BL-ben négy meccsen 2 gól + 3 gólpassz), de talán mind közül a legszebbet ő adta a hétvégén az Everton ellen. Külsővel tekerte Sterling elé, aki kapásból el is tudta rúgni. Mértani és meseszép:

Ebből a kameraállásból látszik igazán:

A 27 éves portugál élete formájában focizik, jobb- és baloldalon egyaránt használja Guardiola, őt még rotálni sem meri, annyira remekel.

Középhátvéd is tud ilyet:

(Fotó: Matt McNulty - Manchester City/Manchester City FC via Getty Images)

És ezt olvastad már?
A holland kézilabdahős a munkából repült megnyerni az Eb-meccset, de azért a laptopot is hozta Pestre