Az Athletic írása szerint egyszerűen nincs realitása annak, hogy Mohamed Szalah, Sadio Mané és Roberto Firmino hosszútávon a Pool futballistája marad.

Mindhárom támadó 29 éves, mindháromnak 2023 nyarán jár le a szerződése a Liverpoollal.

Az Athletic szerint azonban annak nincs realitása, hogy a hármas együtt marad még két év múlva is.

Ennek az oka, hogy a Liverpool filozófiájába nem fér bele, hogy karrierje csúcsán túllevő futballistákat igazoljon, vagy hosszabbítson velük és továbbra is fizesse a magas bérüket. A helyzet azonban eléggé komplikált, mert azt sem akarja a klub, hogy a három meghatározó támadóját ugyanabban az időben kelljen majd pótolnia, mert ez irreálisan magas átigazolási díjak kifizetéséhez vezetne.

A három futballista közül egyértelműen a Szalah-val történő hosszabbítás a prioritás a Pool számára, ennek ellenére közel sem biztos, hogy az egyiptomi marad Liverpoolban, igaz, a távozását megnehezíti, hogy a koronavírus-járvány hatással volt a transzferpiacra is. A következő a sorban Mané, akinek az előző szezonja gyengébb volt, vele kapcsolatosan is jelentek meg folyamatosan pletykák. Firmino helye és jövője a leginkább bizonytalan, az előző szezonokban folyamatosan visszaesett a játékának minősége és intenzitása, az előző idényben már több alkalommal is inkább Jotában bízott Klopp, ugyanakkor a brazil jól zárta a szezont, az utolsó négy nagyon fontos bajnokin három gólt rúgott.

A Liverpoolt birtokló Fenway Sports Group semmiképp sem akarja, hogy később egy nagyobb volumenű újjáépítésre legyen szükség, ezért jelenleg az a prioritás, hogy több meghatározó, ugyanakkor optimális korban levő futballistával (Alexander-Arnold, Robertson, Alisson, Fabinho, Van Dijk) hosszabbítson a klub.

Wijnaldummal már megtanulta a Liverpool, hogy nem engedheti meg magának, hogy egy meghatározó futballistájának a szerződése lejárjon, és így ingyen távozhasson, ezért most a fentebb említett játékosok szerződéshosszabbítása az elsődleges cél, és emiatt is szorul háttérbe például a csapatkapitánnyal, Jordan Hendersonnal történő tárgyalás. Az angol már 31 éves, jelenleg elég nagy a bizonytalanság annak tekintetében, hogy meddig számol vele a Pool, ingyen azonban őt sem akarja elengedni.

A klub átigazolási politikája a jövőben sem fog változni, olyan játékosokat akarnak, akik 24 évnél nem idősebbek, motiváltak, bizonyítani akarnak, ugyanakkor a megfelelő minőséget is képviselik. A potenciált, a jövőbeli értéket fogják szem előtt tartani, és nem azt, hogy csúcson levő futballistákat igazoljanak. Ilyen téren a tavalyi Thiago-vétel kivétel volt és az is marad.

(Fotó: Getty Images; via The Athletic)

És ezt olvastad már?
Négyórás meccsen, öt szettben jutott tovább Nadal az Australian Openen