A Premier League-et preferálja a francia tehetség.

Houssem Aouar korosztálya egyik legjobb középpályása, a Lyon vezére és már a felnőtt válogatottba is kapott behívót Deschamps-től – igaz, egy pozitív COVID-teszt miatt végül kikerült a keretből.

A Lyon 22 éves irányítója az egyik legpiacképesebb labdarúgó jelenleg Európába, óriási potenciál van benne, de mégsem kell érte 80-100 milliókat kicsengetni. Az Olympique szenzációs BL-menetelése és az ott mutatott érett, kiváló játéka miatt sorban állnak érte a nagycsapatok.

A Lyon 50 millió euróért hajlandó elengedni Aouar-t, akiért bejelentkezett a Juventus és a PSG is, csakhogy ő inkább a Premier League-ben próbálná ki magát, így az Arsenal és a Manchester City a két legkomolyabb kérő most.

null

Malgré les sollicitations de la #Juventus voire du #PSG, Houssem #Aouar serait désormais plus enclin à évoluer dans un club de Première League. #Mancity #Arsenal JM #Aulas n'attend pas moins de 50 M d'euros pour laisser filer le milieu lyonnais. https://t.co/gtqvSFa3Va

Aouar a Lyon saját nevelésű játékosa, 137 meccset játszott a klubban eddig, 24 gólja és 27 gólpassza van. Kivételes a játékintelligenciája, remekül osztogat, amolyan mélységi irányító, hibátlan technikával és vezetői kvalitásokkal.

(Franck Fife/Pool via Getty Images)

És ezt olvastad már?
Comore-szigetek kiesett, de megrúgta a torna legnagyobb gólját