Túlcsordult a csalódottság.

Bill Shankly híres, és általában mókásnak is mondható idézetét elég komolyan vették a nigériaiak, pedig ma ez kicsit más megvilágítást kap:

„Vannak, akik azt hiszik, a futball olyannyira fontos, hogy úgyszólván élet-halál kérdése. Mindig elszomorít, ha ilyen véleményt hallok. Biztosíthatok mindenkit: a futball sokkal, de sokkal fontosabb.”

Ilyen háborús időkben nem viccelünk ezzel, de a nigériai drukkerek se vicceltek a Ghána elleni világbajnoki selejtező után. A Szupersasok a selejtező harmadik szakaszában Ghána ellen játszottak, és az idegenbeli 0–0 után hazai pályán 1–1-et játszottak, így nem jutottak ki a világbajnokságra.

A drukkerek annyira csalódottak voltak emiatt, hogy a pályára özönlöttek, szétszedték a Nemzeti Stadiont, miközben folyamatosan durrantak a petárdák.

Eközben azt írja az MTI, hogy Joseph Kabungo zambiai orvos elhunyt a Nigéria–Ghána világbajnoki selejtező után. A FIFA doppingellenőreként volt jelen a meccsen, de a helyi illetékesek cáfolták, hogy Kabungo azért halt volna meg, mert megtámadták az őrjöngő szurkolók. Mint elmondták, az orvos összeesett, majd szívinfarktus miatt hunyt el. A zambiai szövetség  elnöke közölte, a haláleset okával és körülményeivel kapcsolatban várják az afrikai szövetség és a FIFA jelentését.

És ezt olvastad már?
C. Ronaldót a Bayern után a Romával és a Chelsea-vel is szóba hozták