Ömlenek a hírek a Twitteren, ám ezek nagy része pletyka, vagy akár kitaláció, így erősen szűrni kell. Megtettük, a végeredmény pedig az, hogy a Barcelona valóban szeretne egy erőközéppályást, ingyen. Meg Haalandot.

Amíg csak néhány katalán újságíró hozta le, addig vártunk, mostanra viszont több hiteles forrás is megírta, hogy

a Barcelona erősen érdeklődik két védekező középpályás, Franck Kessié és Denis Zakaria iránt.

Mindkét szűrőnek lejár a szerződése 2022 nyarán, tehát ingyen tudnák őket megszerezni, ahogy Agüerót, Garciát és Depayt is idén nyáron.

A különbség az, hogy a fenti két fizikális, hatos (és esetleg nyolcast) játszó középpályás profilja eddig nem igazán illet a Barcelonába, de most már egy ideje mindenképp szeretnének egy ilyen játékost a csapatrészbe. Ha azt nézzük, hogy a mostanság a Barcelonát leatletizálják, akkor nem ördögtől való a terv, viszont nem ehhez szoktak a katalán drukkerek. Persze Yaya Touré nagy kedvenc volt, és ő némiképp hasonló profil volt.

De más kategória, sem az AC Milanban játszó Kessié, pláne nem a Mönchengladbach-játékos Zakaria nem klasszis, noha előbbi elefántcsontparti, utóbbi pedig svájci válogatott. De most fontos szempont a Barcánál, hogy ingyen tudjon szerezni használható focistákat.

Kessié lenne a nagyobb fogást, őt üldözi pár topklub is, leginkább a Liverpool, Manchester United, a PSG és a Tottenham nevét olvasni, míg Zakariát a Juventus és a Roma figyeli.

De ez nem minden! Ennél van meredekebb hír is. Két, közel sem megbízható, katalán lap, a Sport és a Mundo Deportivo azt írja,

több befektetési alap is odacsörgött Barcelonába, hogy biztosít hitelt egy Erling Haaland-transzferre,

kezdje el fokozni az érdeklődést a norvég iránt. Mivel hatalmas adósságai vannak a katalánoknak, nehéz elképzelni, hogy épp erre kell pénz, miközben fizetésekkel tartoznak.

(Fotó: Fabrizio Carabelli/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

És ezt olvastad már?
Ronaldo hazugnak nevezte az Aranylabdát alapító France Football főszerkesztőjét