Az egykezes elkapások mesterének a fizetése eléggé megcsappant az elmúlt időszakban.

Amikor a Cleveland Browns útilaput kötött az évekkel ezelőtt még a liga legjobb elkapójának tartott Odell Beckham Jr. talpára, a Los Angeles Rams nem habozott sokat, rögtön lecsapott az egykezes elkapások mesterére.

OBJ úgy döntött, hogy az új csapatánál bitcoinban fogja kérni a fizetését, ez pedig nagyon sokáig nagyon-nagyon jó döntésnek bizonyult.

Abban az időben a kriptovaluta értéke csúcsokat döntögetett, volt olyan időszak, amikor egyetlen bitcoin 64 ezer dollárt ért. A kriptovaluták piaca azonban mostanában eléggé beszakadt, a bitcoin értéke például nem kevesebb mint 40 százalékot esett, ez pedig eléggé kihatott a a játékos fizetésére is.

A bitcoin jelenleg 35 ezer dollár körül mozog, ami azt jelenti, hogy Odell Beckham Jr. fizetése is nagyjából a felére csökkent: 750 ezer amerikai dollár helyett csak 413 ezer a bére.

És akkor ebből az összegből még adóznia is kell Beckhamnek, Darren Rovell sportközgazdász szerint az elkapó mindenféle adó és illeték után mindössze 35 ezer dollárt visz haza, ami egyébként vicces módon pontosan egy bitcoinnak felel meg.

(Hypebeast; kiemelt kép: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Ibrahimovic annyira lelkesített, hogy berepedt a szélvédő