Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

És emellett Olaszország lezárta a határait is, gyakorlatilag vesztegzár alá helyezte magát az ország. A kettő együtt pedig már kihat egész Európára.

– jelent meg a CONI, vagyis az Olasz Olimpiai Bizottság közleményében, és arra kérte az olasz kormányt, hogy ezt foglalja határozatba. A CONI azzal indokolta a döntést, hogy minden intézkedés és körülmény az egészség védelmét szolgálja, amely elsődleges prioritás mindenki számára.

CONI

Nella riunione tenutasi nel pomeriggio al Foro Italico il CONI ha st... abilito all'unanimità la sospensione di tutte le competizioni degli sport di squadra, ad ogni livello, fino al 3 aprile 2020 con richiesta al Governo di un apposito DPCM. Il comunicato stampa http://bit.ly/38DAE28

Az olasz kormány azonban időközben ennél drasztikusabb határozatot hozott, az ország egész területére elrendelték a legmagasabb fokozatú óvintézkedéseket, amely – a jelenlegi tervek szerint – április 3-ig tart. Eszerint minimálisra korlátozzák a lakosság mozgását, a lakóterületet csak engedéllyel lehet elhagyni Giuseppe Conte olasz miniszterelnök hétfő esti bejelentése szerint.

A CONI határozata még nem jelentette volna azt, hogy például elmaradnak a Bajnokok Ligája-meccsek, mert a klubok és a nemzeti válogatottak mérkőzései felett nem rendelkezhet. A kormány határozata alapján azonban nem hagyhatja el senki az országot, és nem is mehet be senki, innentől kezdve elkerülhetetlen, hogy elhalasszanak meccseket.

A Juventus–Olympique Lyon BL-nyolcaddöntő és az Internazionale–Getafe El-meccset nem játsszák le a héten, jövő héten pedig az AS Roma–Sevilla marad el. Viszont a vesztegzár miatt a Valencia–Atalanta és Barcelona–Napoli meccset sem tudják megrendezni, mert nem hagyhatják el az országot a bergamóiak és nápolyiak. Időközben Madridban is megugrott a fertőzöttek száma, iskolákat zártak be, és a főváros és a környéke hamarosan szintén karanténba kerülhet, ami újabb sporteseményeket érinthet.

Ezek a csúszások pedig komoly fennakadást okozhatnak, elvégre az Európa-bajnokság és az olimpia miatt rendkívül feszes a program, nem lesz idő minden mérkőzést lejátszani.

Persze nemcsak a focit érinti, az alpesi sízők Cortina d'Ampezzóba tervezett világkupa-döntőjét is törölték.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.