Conor McGregor azért kampányolt, hogy a könnyűsúlyú világbajnoki címért bunyózhasson, de a UFC ezúttal ésszerűen döntött.

Ha nem Conor McGregorról lenne szó, akkor fel sem merülne, hogy egy olyan bunyós, aki az előző négy meccséből hármat elveszített megkaphatja a lehetőséget arra, hogy a világbajnoki övért bunyózhasson. Az ír viszont a világ egyik legismertebb sportolója, a népszerűsége a UFC-nél is nagyobb, így nem volt elképzelhetetlen, hogy McGregor Twitter-kampánya és sztárereje elég lesz ahhoz, hogy ő legyen a könnyűsúlyú világbajnok, Charles Oliveira következő ellenfele.

A UFC végül ésszerűen döntött, figyelembe vette a szervezet ranglistáját, és a világbajnok az első számú kihívóval, a korábbi ideiglenes bajnokkal, Justin Gaethje-vel fog meccselni májusban.

A UFC-rangsort az esetek többségében nem veszik szentírásnak, vagyis a ranglista első helyezettje nem kap automatikusan esélyt a bajnoki meccsre, most viszont ez fog történni.

Justin Gaethje 2020-ban Habib Nurmagomedov ellen kapott ki a világbajnoki övért rendezett meccsen, tavaly tért vissza, az év egyik leglátványosabb gladiátorharcában egyhangú pontozással győzte le azt a Michael Chandlert, aki ellen Oliveira megszerezte a bajnoki övet. Az amerikai Gaethje az MMA egyik legbrutálisabb, leglátványosabban küzdő versenyzője, gyakorlatilag mindig a kiütésre törekszik, nincs unalmas meccse.

A brazil Oliveira egy ideig háttérben volt, de tavaly egy nyolcmeccses nyerőszériát követően végre a vb-címért küzdhetett, Chandler az első menetben majdnem KO-zta, a második öt perc elején azonban fordult a meccs állása, és Oliveira egy gyors kiütéssel megnyerte a világbajnoki övet. 2021 végén először védte meg a címét, azt a Dustin Poirert győzte le fojtással, aki tavaly kétszer nyert Conor McGregor ellen.

Oliveira sztorijáról itt írtunk:

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Unalmas döntetlennel kezdte a Bajnokok Ligája-selejtezőt a Fradi