Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A magyar és az orosz csapat is kihirdette a keretét a jövő heti világcsoport rájátszásra.

A Davis Kupa legmagasabb osztályába kerülésért Köves Gábor, a magyar csapat kapitánya Fucsovics Mártont (117.), Balázs Attilát (167.), az egy egyéni és egy páros junior Grand Slam-győzelemmel rendelkező Piros Zsombort (908.) és Borsos Gábort (900.) jelölte.

ahova nagyon erős csapattal érkezik az ellenfél. A párharcot eredetileg a Margitszigeti Atlétikai Centrumba tervezte a magyar szövetség, ám a vizes világbajnokság utáni helyreállítási munkálatok miatt más helyszínt kellett választaniuk.

Ők lesznek legényeink a gáton

Az már áprilisban kiderült, hogy az oroszok ellen kell majd játszanunk, miután az euro-afrikai zóna I-es csoportjában 3:1 arányban felülmúltuk a szlovákokat Pozsonyban.

- latolgatta a sorsolás után az esélyeket Köves Gábor kapitány arra utalva, hogy Svájcot sikerült elkerülni, és hogy salakon rendezik majd a párharcot.

Időközben azonban a fiatal orosz játékosok nagyon előretörtek a ranglistán, talán elég megemlítenünk a US Openen negyeddöntőt játszó Andrey Rublev (53.) nevét, aki Karen Khachanov (29.), Daniil Medvedev (54.) és Konstantin Kravchuk (154.) társaságában érkezik majd a párharcra.

Nadalnak sikerült megállítani a szépen menetelő orosz tehetséget

Alaposan fel kell kötnünk tehát a gatyát, ha 1993 és 1995 után ismét fel akarunk kerülni az elitbe. Mondjuk, ha azt vesszük, hogy 2013-ban a zóna III. osztályát is megjártuk, már az is nagy szó, hogy egyáltalán a világcsoportba kerülésért játszhatunk.

Hogy miképpen jutottunk el idáig? Azt is összefoglaltuk már korábban:

(via)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.