Róma polgármesternője ugyan besegített kicsit Budapestnek, mert végtelen józansággal visszalépett, ám eközben Párizs meg villantott Thomas Bachnál.

Virginia Raggi megvonta a város támogatását a 2024-es olimpia rendezésétől, mert szerinte veszélyes lett volna megrendezni, így vissza is lépett Róma.

Róma polgármestere józan, nem támogatja az olimpiát, vissza is lépne

Ezzel Budapest egyelőre nem állt elő, és persze nem is fog, pedig még annál is több oka lenne rá, Párizs meg már be is mutatkozott.

A NOB a jövő szeptemberben dönt a helyszínről, addig végiglátogatja a kandidáló városokat. Thomas Bachot, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke két napot töltött a francia fővárosban, François Hollande francia köztársasági elnök az Elysée-palotában fogadta, és Bach bizony elégedetten távozott.

„A párizsi tervek nagyon jók, nagyon egységesek, és nagy támogatást élveznek. Személy szerint engem lenyűgözött, nemcsak sport, hanem politikai értelemben is. Nem volt ez mindig így a francia pályázatokkal.”

A mostani tervek igazodnak a NOB Agenda 2020 ajánlásához, amely takarékos olimpiát akar. A párizsi létesítmények 75 százaléka már készen áll, és csak a negyedét kellene felépíteni, de azok is ideiglenes építmények lennének.

Hollande elnök szerint Franciaország azt is bizonyította, hogy képes biztonságosan megrendezni nagy versenyt, láthattuk, hogy a terrorfenyegetettség közepette sem történt semmi atrocitás a foci Európa-bajnokságon.

"Látni kell, hogy egy olyan világban élünk, ahol minden ilyen nagy eseményen a terrorizmussal is számolni kell. Franciaország pedig bizonyította az Eb során, hogy képes ennek megfelelni" – mondta Bach.

(Fotó: AFP, forrás: france24.com)

És ezt olvastad már?
Oroszország után Bulgáriában lett főnök Kassai Viktor