Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A perui politika lehet az olaszok reménysugara, akik a kiesésük után rögtön körülnéztek, kinek a helyét vehetnék át.

Mondjuk, ha már Perut kizárják, logikusan Új-Zéland ugorhatna be helyette, de ne szaladjunk ennyire előre. Peruban épp fennforgás van, az országgyűlés előtt van egy törvényjavaslat, amelynek értelmében a helyi szövetség az állam irányítása alá kerülne, és ha ezt elfogadják, akkor perui lapértesülések szerint a FIFA felfüggesztheti az ország tagságát.

Paloma Noceda on Twitter

El Perú ya está en el mundial y va a ir al mundial... No hay ningún Proyecto de Ley que lo impida! #VamosPerú #TeAmoPeru 🇵🇪🇵🇪🇵🇪 #Rusia2018 @TuFPF

Történt már ilyen korábban is, Dánia így lett aranyérmes az 1992-es Eb-n, mondjuk ott konkrétan a Délszláv háború miatt zárták ki Jugoszláviát, de októberben Pakisztán tagságát is felfüggesztette a FIFA, mert a helyi szövetség a bíróság által kijelölt adminisztrátor irányítása alatt állt. A FIFA szabályzata ugyanis kimondja, egyik labdarúgó-szövetség sem állhat politikai irányítás alatt.

Peru az 5. helyen végzett Dél-Amerikában, így interkontinentális pótselejtezőt játszhatott Új-Zélanddal, 2–0-s összesítéssel át is lépett rajta.

Ha megtörténik a felfüggesztés, nekünk Új-Zéland lenne a logikus választás, elvégre őket verte ki Peru, de a FIFA lehet, hogy más szempontok alapján dönt. Ebben az esetben valóban jó esélyei lehetnek az olaszoknak.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.