A Manchester United új menedzserének érdekes kitétel került a szerződésébe.

Ralf Rangnick vette át a Manchester Unitedet Ole Gunnar Solskjaertól, de a német szakemberrel csak nyárig szóló szerződést írtak alá, azzal a kikötéssel, hogy a nyártól szaktanácsadó lesz.

Most a német és az angol sajtó arról ír, hogy volt még egy érdekes fejezet abban a szerződésben:

amennyiben meggyőzi a Borussia Dortmund norvég támadóját, Erling Haalandot, hogy csatlakozzon a Man. Unitedhoz, akkor 10 millió eurós bónuszt kap.

Rangnick jó kapcsolatban van Erling apjával, Alf-Ingével, nagy szerepe volt abban az üzletben, amikor 2019-ben Haaland a Moldétól a Salzburgba szerződött, Rangnick akkor a Red Bull globális sportigazgatója volt.

A 21 éves gólgépnek 2024-ig szó szerződése van Dortmunddal, de a hírek szerint az tartalmaz egy 75 millió eurós kivásárlási záradékot is, amit a BVB elnöke nem erősített meg. Ami viszont biztos, hogy a Dortmund szeretné, hogy Haaland maradjon annyira, hogy a jelenlegi fizetését megdupláznák, és a záradékot pedig eltolnák 2023-ig.

A United vezetése bízik benne, hogy a német edző-sportvezető jelenléte segít nekik abban, hogy Haaland őket válassza a Chelsea, a Manchester City és a Real Madrid ellenében.

Nem lesz olcsó a záradékkal együtt sem:

(Fotó: Swen Pförtner/picture alliance via Getty Images)

És ezt olvastad már?
Mutatjuk a futball Eb gólkirályának modell lánytestvérét