Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Orosz Pál, a Fradi vezérigazgatója az MTI-nek beszélt az edzőváltásról. Arról, hogy mi várható Rebrovtól, és mikor keres majd sok pénzt az ukrán.

Azt már a sajtótájékoztatón is elmondta Orosz, hogy már a Maccabi elleni Európa-liga-kiesést követően megszületett a döntés, hogy megválnak Thomas Dolltól. A német itthon ugyan szép sikereket ért el a Fradival, a nemzetközi porondon azonban ötből ötször nem sikerült csoportkörbe kerülni.

„Szerettünk volna egy kicsit más stílust látni a csapatnál, és nagyon tetszett nekünk a Lobanovszkij-féle iskola, amelyben fontos a domináns támadófutball. Ő pont ezt képviseli” – indokolta az ukrán szakember kinevezését Orosz Pál, aki hozzátette, négy komoly jelölt közül esett végül Rebrovra a választás.

Ehhez a játékhoz nagyon komoly fizikai erőnlét szükséges, és természetesen türelemre is szükség van. Azt gondolom, az ő csapatát igazán majd a tavaszi szezonban láthatjuk, de biztos vagyok benne, hogy rövidesen lesznek látható változások. Egy komoly és szigorú embert ismerhettünk meg a személyében, aki az edzéseken is számon kérő.”

A vezérigazgató Rebrov szerződésével kapcsolatban nem árult el részleteket, annyit ugyanakkor megjegyzett, hogy

a tréner akkor járhat jól, ha az európai kupaporondon jelentős eredményeket tud majd felmutatni, nevezetesen csoportkörbe viszi a csapatot.

Kiemelte, természetesen egy új edzőnek a saját képére kell alakítani a gárdát, így a keretet is, ezért a téli átigazolási szezonban várható néhány változás. Azonban az a céljuk, hogy ezt követően már egy olyan együttes alakuljon ki, amely jó pozícióból indul a nyári selejtezősorozatok előtt és nem kell még újabb és újabb érkezőket beépíteni.

Jövőre lesz százhúsz éves a klub, ezt jó lenne a harmincadik bajnoki címmel megünnepelni” – jegyezte meg Orosz Pál. Ugyanakkor hangsúlyozta, emellett már ugyanilyen fontos az is, hogy a csapat bejusson valamelyik európai kupa csoportkörébe.

Hozzátette, a klub hátterét nézve reálisan az Európa-liga-csoportkör, ami mindenképpen elvárható.

Ismét, tesszük hozzá mi, majd képzeletben az elküldött Dollra nézünk:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.