A Barcelona történetében egyetlen edzőnek sem volt ennyire pocsék sorozata a Bajnokok Ligájában, ennek ellenére a holland úgy érzi, élvezi a játékosai bizalmát.

Azt még valahogy megtudta magyarázni Koeman és a Barcelona, hogy a Bayern Münchentől hármat kapott a Camp Nouban a csapat. Valóban nincs egy szinten a két klub jelenleg, a Bayern egy európai topcsapat, a Barcelona egy romjaiban levő, a túlélésért küzdő és átalakuló társaság. Azt viszont már nehéz megmagyarázni, hogy hogyan kaphatott a Benfica otthonában is hármat a Barca. Két forduló után nullapontos a BL-ben, gólt sem rúgott.

Ha eddig azt lehetett mondani, hogy Koeman nagyon közel van ahhoz, hogy kirúgják, akkor most már lehet úgy fogalmazni, hogy kisebbfajta csodára lenne szüksége a hollandnak, hogy megtartsa az állását. A hírek szerint a Barcelona már egy ideje keresi az utódját, és ha most – gyenge eredmények és a válogatott szünet alatt – nem menesztik, az valóban a csodakategória lenne.

Maga az érintett, Ronald Koeman a Benfica elleni meccset követően mondott néhány érdekeset. Szerinte a pályán látottak nem tükrözik az eredményt, és úgy érzi, hogy az öltöző továbbra is az ő oldalán van.

„Továbbra is azt érzem, hogy a játékosok támogatnak. Csak a csapattal való munkámat tudom kommentálni, egyebet, a klub álláspontját nem. A végeredményt nehéz elfogadni, 2–0-ig jól futballoztunk, helyzeteket alakítottunk ki.

Minden edzőnek nehéz, ha a Barcelonánál dolgozol és elveszítesz két meccset a Bajnokok Ligájában, az egyedi helyzetet eredményez. Ezt teljesen megértem. Ha változtatni akarsz, akkor időt kell adnod a játékosoknak, voltak a játéknak olyan elemei, amiben jobbak voltunk. Ha viszont nem rúgsz gólokat, nem tudsz nyerni. A győzelem nyugalmat eredményez, de elfogadom, hogy ha nem nyersz, akkor az edző állása veszélybe kerül. Ilyen világban élünk.”

A Barcelona középpályása, Piqué lecserélése után középhátvédje, Frenkie de Jong is nyilatkozott, kiállt honfitársa és edzője mellett.

„Nem beszélhetek Koemannról, nem az én dolgom, de úgy gondolom, hogy nem az edzőváltás lenne a megoldás. Mindennel próbálkozunk, megtettünk mindent a pályán, de egyértelmű, hogy a mai nem a mi napunk volt.”

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Nehéz eldönteni, hogy ez egy hatalmas gól, vagy inkább kapushiba