Sajnálhatjuk, hogy nem jutott fel az NB I-be a Vasas, mert akkor minden héten ilyen döbbenetes nyilatkozatokat hallhattunk volna Schindler Szabolcstól.

Hiába nyert a Győr ellen a Vasas, az ellenfelei nem botlottak, így nem sikerült a feljutás. Öröm látni, hogy az edzőnél valahol mégis félig tele a pohár, hiszen egyénileg ő volt a legjobb a mezőnyben.

„Azt is ki kell emelni, hogy menet közben vettem át a csapatot.

Nem is foglalkoztam ezzel, de a mérkőzés után azért beugrott, hogy 81 pontot szereztem az idényben, amivel edzőként én nyertem meg az NB II-t, de ez nem jelent semmit, mert rossz volt a leosztás, hiszen én a Békéscsabával kezdtem az őszi szezont.

Nüánszokon múlt, lélektanilag volt egy-két olyan mérkőzés, amin nem bírta a nyomást a csapat, és mondhatom a Nyíregyházát is, ahol nagy volt a tét, a mai mérkőzés teljesen más volt. Ma szerintem a becsületünkért játszottunk, a csapat megmutatta azt, hogy mit tud, ennyi volt benne sajnos. Az NB II-ben teljesen más futball van. Ez itt a párharcokról szól, a küzdelemről.

El kell, hogy mondjam, hogy Csertői Aurél, aki felkerült Gyirmóttal, már két éve dolgozik ott. Én szeptemberben érkeztem, amikor átvettem a csapatot, akkor az sajnos mélyponton volt, utána viszont rengeteg győzelmet arattunk, de ez is kevés volt, igaz, hogy a végén – mondom még egyszer –, nüánszokon múlt. Az, hogy valaki a nyomást ki bírja, az nem attól függ, hogy valaki NB I-es játékos, teljesen más karakterjegyek kellenek ide. Mindenki ellen domináltunk, de ez kevés volt. Nem éreztem, hogy elkényelmesedett a csapat, az edzéseken nem is hagyom a játékosokat, hogy kényelmesek legyenek.

Tudtam, hogy kevésen fog múlni és hogy nagyon kiegyensúlyozott a mezőny. A Debrecen is vesztett pontokat – méghozzá elég sokat – tavasszal, nekünk is volt két kisebb hullámvölgyünk. A Gyirmótnál úgy néz ki, hogy nem volt hullámvölgy, és szinte az összes mérkőzést megnyerte. Ezen múlik.

Nagyon sok pontot szereztem a csapattal, amelyet a nyolcadik fordulóban vettem át. Mondom, még egyszer, 81 pontot szereztem az idei szezonban. Szerintem én szereztem a bajnokságban a legtöbb pontot, de ez kevés lett.

Nem volt teljesen egyértelmű, nem mondta el elégszer, de azt gyanítjuk, Schindler maga 81 pontot szerezhetett. Lehet, hogy neki egyedül el kellene indulni az NB I-ben.

(Fotó: vasasfc.hu; via)

És ezt olvastad már?
Nehéz eldönteni, hogy ez egy hatalmas gól, vagy inkább kapushiba