Többségében kiválóan futballozott a Sevilla otthonában a Barcelona, de az emberelőny ellenére sem tudott nyerni. A játék viszont biztató volt, Xavi szerint fejlődik a csapat.

A Barcelona számára idén a reális cél a BL-hely megszerzése a La Ligában, és ez még úgyis nehéz lesz, hogy Xavi munkájának kezd meglátszani az eredménye. Tegnap este a tabella második helyén álló Sevilla otthonába ment a továbbra is tartalékos, rengeteg sérülttel rendelkező Barca. A meccs nagy részében dominált a katalán csapat, Papu Gómez góljával azonban a Sevilla jutott előnyhöz. Erre válaszolt egy fejesgóllal Araújo az első félidő végén.

A hajrára emberelőnybe került a Barca, miután Jules Koundé a labdával fejbe dobta Jordi Albát. A Barca védője rájátszott az esetre, de a piros lap így sem volt kérdés. A legvégén Gavi, Abde és Dembélé is helyzetbe került, gólt azonban nem tudott rúgni a Barca. 1–1 lett a végeredmény, a Sevilla tartja a második helyét a tabellán, a katalánok hetediket, de csak két pontra a negyedik Rayótól.

Nehéz lesz elaludnom. Nyernünk kellett volna, főleg emberelőnyben. Az eredmény ellenére azonban elégedett és büszke vagyok. Ma egy olyan csapatot láttam, amilyet látni akarok. Az egy ponttal semmit sem nyertünk, a mai meccsben az eredmény a legbosszantóbb, de az érzéseim jók. 2022-ben felvesszük a ritmust.

értékelte a meccset Xavi.

Összefoglaló (A videó átkattintás után indul):

A Barcelona a téli átigazolási szezonban valószínűleg megpróbál aktív lenni a piacon, de a csapat jelenlegi anyagi helyzete miatt nincs egyszerű helyzetben Joan Laporta és a vezetőség:

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Amikor Jordan odaszólt Magic Johnsonnak