Elképesztő káosz a spanyol válogatottnál, 17 új játékost kellett behívni az Eb-keretbe
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Már a második játékosnál állapítottak meg Covid-fertőzést, így kellett egy buborék, mielőtt eszkalálódik a probléma. Meglepően amatőr gondok a spanyoloknál.

Sergio Busquets volt az első eset, akinél vírusfertőzést állapítottak meg, de később azt írták, nem súlyos, majd jött hír, hogy mindenki negatív. Nem volt igaz, mert eközben Luis Enrique kapitány behívott négy játékost, akik egyéni buborékban készülnek az esetleges beugrásra: Rodrigo Moreno, Pablo Fornals, Carlos Soler és Brais Méndez.

De ez már a múlt, mert azóta Diego Llorente is azonnali hatállyal elhagyta a spanyolok főhadiszállását, így Luis Enrique eleve karcsúbb, 24-es Eb-kerete 22-re olvadta.

Így még egy kényszerlépésre szánták el magukat, és újabb tizenegy játékost rendelt be a buborékba Luis Enrique, mivel attól tartanak a szakemberek, megismétlődhet a madridi Fuenlabrada esete, ahol – a járvány korábbi szakaszában – egy hét leforgása alatt 28 megbetegedés történt. Az ugye a spanyolok Eb-jének végét jelentené. Busquets, majd Diego Llorente esete után félő, hogy kialakul egy esetleges gócpont.

A spanyol buborékban így már 17 játékos készül, a most behívott 11 játékos abból az U21-es csapatból került ki, mely Luis de La Fuente irányítása alatt 4–0-ra verte Litvánia felnőtt együttesét: Álvaro Fernández, Óscar Mingueza, Marc Cucurella, Bryan Gil, Juan Miranda, Gonzalo Villar, Pozo, Brahim Diaz, Zubimendi, Yeremy Pino és Javi Puado csatlakozott a buborékban edző hatosfogathoz (Kepa, Albiol, Brais, Fornals, Rodrigo és Soler).

(Fotó: David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.