Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A norvégoknak végük! Eleinte örültek nekünk, ám a magyar kapitány olyat húzott, hogy most már rémülten, jajveszékelve szűkölnek egy eldugott, biztonságos sarokban, és sírva könyörögnek egy Ukrajnáért. Késő! Bernd Storck odavágta az atomot: kiganézott mindenkit a stábból.

De ezt úgy értsd, hogy tényleg mindenkit, nem csak a bizalmi posztnak számító segédedzőt cserélte le, hanem ma a sajtófőnöknek is ajtót mutatott. Sztancsik Tamás már nem egyszemélyben felel a kommunikációért, nem lesz olyan, hogy sajtófőnök, hanem a teljes kommunikációs osztályhoz tartozik majd a válogatott sajtókommunikációja. Sztancsik 2012 óta volt a válogatott sajtófőnöke, együtt dolgozott Egervári Sándorral, Pintér Attilával és Dárdai Pállal is. Storcknak nem kell.

Szegény norvégok, nem lennénk a helyükben, szinte a minimálisra csökkent a kijutási esélyük.

Merthogy a hétvégén, az első adandó alkalommal, amikor már a német döntethetett, kivágott mindenkit, mint macskát szarni. Sztancsik előtt Szabics Imre másodedző, Andrusch József kapusedző és Sallói István megfigyelő is ki lett csapva a szakmai stábjából, helyettük a norvégok elleni pótselejtezőn Andreas Möller lesz a segédedző, Holger Gehrke a kapusedző, és Szélesi Zoltán is valami másodedzőféleség.

A stáb tagja volt Nyilasi Tibor is, neki azt mondta a német szakember, hogy ha van kedve, akár maradhat is.

Az MLSZ keddi közleménye kiemelte, hogy Bernd Storck júliusi kinevezésekor elfogadta a szövetség azon feltételét, hogy a csoportmérkőzések befejezéséig változtatás nélkül Dárdai Pál stábjával dolgozzon tovább. De az az idő lejárt, mostantól ő dönthetett, és ő úgy érezte, a kijutásra akkor van a legnagyobb esély, ha mindenkit lecserél. Még a sajtófőnököt is.

Sőt, a legjobb, ha még Dárdaival is összeveszik. Állítólag.

Tudod, ő az, aki sportigazgatóként az első napon kirúgta a legtöbb szövetségi edzőt. Egyre szimpatikusabb ez a határozott úriember.

De ha kijutunk, tőlünk kirúghat bárkit. Tényleg: ha kijutunk, akkor még több hatalma lesz? Vajon ki lesz a következő áldozat? Csányi? Vagy ne adj isten, a kertész? Még belegondolni is rossz.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.