Nehéz azzal vitatkozni, hogy Mo Szalah jelenleg a Premier League legjobb formában levő futballistája. Az egyiptomi támadó szenzációsan teljesít a szezonban, az új szerződését viszont még nem írta alá. Az egyértelmű, hogy mit akar, kérdés, hogy a Liverpool milyen irányba indul el.

A Liverpool nagyon tudatosan és pénzügyi szempontból okosan építkezett az elmúlt években, és az eredmények is jöttek, ennek is köszönhetően – bajnok és BL-győztes lett a csapat. A nagyon jó igazolásokból alapemberek lettek a Liverpoolnál, most már azt az időszakot éli a klub, amikor szerződést kell hosszabbítania a legfontosabb játékosaival. A középpályán és a védelemben ez már több helyen megtörtént, a támadóknál azonban más a helyzet. Mindhárom 30 körüli Pool-támadónak, Szalahnak, Manénak és Firminónak is 2023-ban jár le a szerződése, vagyis mindhárom olyan periódusban van, amikor már képbe kerül a hosszabbítás lehetősége.

Arra nem sok esély van, hogy mindhárom játékosával hosszabbít a Pool, egyrészt az üzleti modell sem támogatja ezt, másrészt Firmino esetében már ott van Jota, aki már most kész átvenni a brazil helyét. Mané és Szalah helyzete viszont érdekesebb, és jelenleg utóbbié szolgáltat témát.

Mo Szalah a Liverpool legjobb, leggólerősebb csatára, a hosszabbítása már egy ideje a levegőben lóg, az új megállapodást viszont egyelőre nem írták alá. Erről beszélt most a játékos.

„Már többször elmondtam, ha rajtam múlik, akkor maradok a Liverpoolnál, a döntés azonban a klub kezében van, a menedzsmentnek kell megoldania a helyzetet.

Jelenleg nincs gond, de a szerződést illetően egyezségre kell jutnunk. Az értéked azt mutatja, hogy a klub mennyire ismeri el a teljesítményed, és kész-e bármit megtenni azért, hogy maradj. A döntés azonban nem csupán a pénzügyi dolgokon múlik”

– nyilatkozta Szalah, aki azért, ha burkoltan is, de jelezte, hogy a heti majdnem 200 ezer fontos fizetésénél többet akar az új szerződésében. Ami teljesen érthető, Szalah jelenleg nincs az angol liga tíz legjobban kereső játékosa között, miközben az egész bajnokság egyik legjobb futballistája.

Szalahval kapcsolatosan a Barcelona érdeklődéséről is lehetett hallani, erről is beszélt:

„Boldoggá tesz a Barcelona érdeklődése, de Liverpoolban képzelem el a jövőmet. Meglátjuk, mi lesz. A Premier League-ben akarok maradni, jelenleg az angol a világ legértékesebb ligája.”

Szalah egyébként 13 gólnál és kilenc gólpassznál tart a bajnokságban, mindkét adat messze a legjobb a PL-ben. Pályafutása csúcsán van, ezért is fontos, hogy egy igazán topszerződést írjon alá. A labda most a Liverpool térfelén pattog, az viszont biztos, hogy ha a Pool nem akarja megfizetni az egyiptomit, kérői biztosan lesznek.

Néhány teljesítménye az elmúlt hetekből:

(Forrás: Liverpoolecho; fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
A német harmadosztályban rúgtak egy szenzációs 90. perces gólt