Neymar ismét felkapott téma, hiszen nyár van, valamelyik klubbal össze kell boronálni. Most van némi egymásnak feszülés a PSG-vel, így aztán a szövetségi kapitány a védelmére kelt.

A PSG-tulaj odaszúrt a játékosainak a minap, amire Neymar úgy reagált, hogy azonnal kinyitotta a kiskapukat, hogy leléphessen. Pedig Al-Kelaifi csak annyit mondott, hogy reméli, többet tesznek a játékosok a következő idényben.

A brazil válogatott szövetségi kapitánya, Tite némiképp erre reagálva megvédte Neymart a kritikáktól. A szakember nem hajlandó elfogadni, hogy a klasszis támadó a PSG-ben visszakerüljön a szélekre, Titének nincs kétsége afelől, hogy Neymarnak a mindenkori támadószekció középpontjában kell fociznia.

A kritikák Neymar labdatartásával kapcsolatosak voltak, azt mondják, egyre több hibát fog elkövet el, egyre többször veszít labdát. Tite szerint a pozíciója az, ami miatt több hibát követ el, azt mondta a Sextra Estrela podcastnak: „Ő nem probléma, hanem megoldás.”

„Ha egy edző Neymart a szélen játszatja, akkor szamárnak fogom nevezni. Ez ugyanis jelentősen korlátozza az ilyen tulajdonságokkal rendelkező játékos kreatív kapacitását.”

Tite állítja, a kreativitás nem állandóság, hanem esetlegesség, a körülménytől függ, és igen, emiatt több hibát fog elkövetni.

Ugyanakkor nem sok az esély arra, hogy Neymar középen játsszon, marad ugyanis Párizsban a hétszeres aranylabdás Lionel Messi, aki továbbra is a középcsatár mögött a leghatékonyabb, és Kylian Mbappé is szerződést hosszabbított. Valamint gőzerővel keres egy középcsatárt a PSG vezetése, jelenleg Gianluca Scamacca az elsőszámú jelölt a posztra.

(via; fotó: Buda Mendes/Getty Images)

És ezt olvastad már?
Mit csinál Mbappé, ha nem kap labdát egy kontránál?