Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Bár nagyobb bajuk ne legyen az életben, mégsem jó ómen, hogy feszültség van a katalánoknál. A szakmai vezetés egy irányba húz, az elnök viszont partizánakciózik.

Eddig remekül halad a Barcelona jövőjének építése: Dembélé, Arthur, De Jong, Todibo és Emerson már a zsákban, De Ligt érkezése is már szinte borítékolható. Még két poszt van, ahova mindenképp igazolni akarnak: egy balbekket, Jordi Alba mögé, valamint egy csatárt, Luis Suárez hosszútávú helyettesét.

Utóbbi miatt viszont szekértáborok alakultak ki a katalánok vezetésében.

A szakmai menedzsment, Pep Segura, Eric Abidal és Ramon Planes – akik tárgyalnak a kiszemeltekkel – egyértelműen a szerb Luka Jovic mellett tette le a voksát.

Állítólag már meg is állapodtak a 21 éves csatárral és a menedzsereivel, és pontosan tudják, mennyit kell fizetni a Frankfurtnak (egyelőre még a Benfica játékosa, de opciója van a németeknek). Jovic erős, gyors, klasszikus góllövő csatár (36 meccs, 22 gól), és még a karrierje elején jár.

A fent említett urak ragaszkodnak is ahhoz, hogy Jovic jobban illik a klub előremutató profiljába, mint az az Antoine Griezmann, akit viszont Josep Maria Bartomeu elnök preferál.

A francia világbajnok tavaly nagyon közel volt a Barcelonához, csakhogy az utolsó pillanatban mégis úgy döntött, hosszabbít az Atléticóval. Vélhetően ez az egyik oka annak, hogy már inkább nem ragaszodnak hozzá, na meg az, hogy ő már 28 éves, tehát nem a jövő embere, emellett pedig más típusú támadót keresnek: Griezmann inkább visszavont támadó, akárcsak Messi, így más tulajdonságai, előnyei vannak, mint amilyen profilú játékost keres a menedzsment.

Az idei BL-ben még (?) nem ők az esélyesek:

(Fotó: Aurelien Meunier/Getty Images)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.