Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Vaszil Lomacsenko kiütéssel nyert, mindössze 12 profi meccsre volt szüksége, hogy három súlycsoportban is világbajnoki övet szerezzen.

Az ukrán amatőrként kétszer nyert olimpiát, egészen félelmetes 396–1-es mérleggel állt profinak. Ahol rögtön a mélybe dobták, és nagyon hamar a világ talán legjobb profi bokszolója lett.

Lomacsenko most a WBA könnyűsúlyú bajnokával, Jorge Linaresszel bokszolt, és egy remek meccsen tudott nyerni. Linares a hatodik menetben leütötte Lomacsenkót, de az ukrán felállt, majd a 10. menetben egy brutális testütéssel kiszámoltatta a venezuelai ellenfelét, akinek ezzel megszakadt a 13 meccses győzelmi sorozata.

Lomacsenkónak ez volt a 12 meccse (11–1 a mérlege), és már három súlycsoportban is vb-övet szerzett, ezzel megdöntötte az ausztrál Jeff Fenech rekordját, akinek 20 meccsre volt szüksége a hasonló teljesítményhez. De La Hoyának egyébként 22, Mayweather 34, Pacquiaónak pedig 41 profi meccs kellett, hogy három különböző divízióban bajnok legyen.

Lomacsenko KO-ja:

Ali on Twitter

Vasyl Lomachenko knocks out Linares with a powerful liver shot wow, no getting up from the canvas 🥊 #LinaresLoma #LomachenkoLinares https://t.co/J8Cq9LnjK8

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.