Szigorú és kemény menet a Ramadán, pláne az élsportolóknak.

Tunézia a vébére készül, két felkészülési meccset is játszott a napokban, Portugália, majd Törökország ellen is 2–2-re végzett. Pedig nehéz időszakot élnek meg a tunéziai labdarúgók, a jelenleg is tart ugyanis a muszlimok vallási ünnepe, a Ramadán, ami alatt a hívőknek szigorú böjtöt kell tartaniuk napkeltétől-napnyugtáig.

Napnyugta után viszont ehetnek, és ezt a kiskaput játszotta meg Mouez Hassen kapus, aki mindkét meccsen épp akkor sérült le nagyon, amikor lement a Nap. Jött is az ápolás, állt a játék, és amíg szódával locsolták a lábát, majszolta a datolyát, akárcsak a játékostársai az oldalvonal mellett.

Les Aigles de Carthage 🇹🇳🦅 on Twitter

🎥 : Mouez Hassen (@hassen_mouez) touché lors d'un contact aérien avec un joueur turc,les Aigles de Carthage en profitent pour romprent le jeûne avec quelques barres énergétiques,des dattes et de l'eau🥛🍪 #Ramadan #Iftar #TUNTUR 🇹🇳🇹🇷(2-2) @LBDFootball @tunisiefootball https://t.co/iGYLlijTlm

A világbajnokság alatt pedig már vége lesz a Ramadánnak, viszont addig még játszanak egy meccset a spanyolokkal június 9-én, így be lehet kalkulálni egy újabb sérülést.

(via)

És ezt olvastad már?
Kikapott Izlandtól és kiesett a magyar kéziválogatott az Európa-bajnokságon