Mégsem tűnik érinthetetlennek Ernesto Valverde.

Ernesto Valverde két szezonja alatt mindkétszer megnyerte a La Ligát a Barcelonával, a Bajnokok Ligájában viszont mindkét alkalommal csalódást keltően szerepelt a csapat. Ráadásul hétvégén újabb kínos pofonba szaladtak bele Messiék: elveszítették a Valencia elleni kupadöntőt.

Ezt követően erősödtek fel azok a hangok, hogy Valverde helye már nem biztos (annak ellenére, hogy Bartomeu-elnök és Messi is kiállt mellette), és a Barca-vezetőség már az utódot keresi. Sőt, a spanyol sajtó szerint a klub már fel is vette a kapcsolatot a lehetséges új edzővel, konkrétan

Roberto Martínezzel.

A Sport szerint Martínez lehet a vezetőség első számú kiszemeltje, és a belga válogatottal vb-bronzot szerző szakember is nyitott a váltásra. A vezetőség körében népszerű Martínez neve, de egyelőre még semmi nincs eldöntve. Kedden fog találkozni az elnökség Valverdével.

A hírek szerint a Barca-vezetőség karakteres edzőt szeretne, aki bátran mer cserélni, a támadófutballt preferálja, ezeknek a kritériumoknak megfelel Roberto Martínez.

(Via; Fotó: Vincent Van Doornick/Isosport/MB Media/Getty Images)

És ezt olvastad már?
Lewandowski megszerezte az első gólját a Barcelonában