Védettségi igazolványként fog funkcionálni a külföldi nézők jegye az Eb-n
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Telex szúrta ki, hogy a részben budapesti rendezésű foci Európa-bajnokság hazai részével kapcsolatos rendeletek jelentek meg a Magyar Közlönyben.

Az Eb-meccsekre Magyarországra utazó szurkolók nézőként abban az esetben is beléphet az országba, ha a belépés előtt 72 órán belül elvégzett negatív eredményű – magyar vagy angol nyelven kiállított – PCR teszttel igazolja, hogy a szervezetében koronavírus nem volt kimutatható. A meccsre nézőként és a szurkolói zónába egyaránt bemehetnek.

A szurkolói zónában lehet ételt, italt fogyasztani, lehet zenés rendezvényeket, koncerteket szervezni, és ezek létszámkorlátozás nélkül megtarthatóak.

Az is kiderült, hogy a jegy megfelel egy védettségi igazolványnak:

Aki a rendelkezéseket megszegi, azzal szemben 100 000 forinttól 1 000 000 forintig terjedő bírságot szabhatnak ki.

Az Európa-bajnokságot június 11. és július 11. között Budapesten, Londonban, Münchenben, Bakuban, Szentpéterváron, Rómában, Koppenhágában, Bukarestben, Amszterdamban, Glasgow-ban és Sevillában rendezik. A Puskás Aréna három csoportmérkőzésnek és egy nyolcaddöntőnek ad otthont.

A magyar válogatott a csoportjában hazai pályán június 15-én 18 órától játszik a portugálokkal és 19-én 15 órától a franciákkal, majd 23-án 21 órától a németekkel Münchenben.

(Fotó: Andrachiewicz/PressFocus/MB Media/Getty Images)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.