Az FC Barcelona elnöke, Josep Maria Bartomeu minden alkalmat megragad, hogy megerősítse pozíciójában Ernesto Valverde vezetőedzőt. Vajon a rendkívüli vezetői mítinget is ezért hívta össze?

Katalán lapok és újságírók egy része azt találgatja, vajon elmozdítják-e Valverdét a kispadról azon után, hogy a Bajnokok Ligája-kudarc után a Spanyol Kupa döntőjében is kikaptak. A másik része az új edzőt találgatja.

Ha hinni lehetne az elnöknek, akkor a világon semmi sem fog történni, mert ő többször is hangsúlyozta, nagyon elégedett az edzővel, sőt, nem is az ő hibája a vereség a kupadöntőben. Vélhetően a liverpooli és a római égés sem, nincs is semmi látnivaló.

Azonban tegnap több forrás is megerősítette, hogy talán a külső nyomás, meg esetleg a látható impotencia miatt

Bartomeu kedd estére mégis összecsődíti a vezetést, hogy megbeszéljék a Valverde sorsát, akinek már közel sem annyira stabil a helye.

Ez még nem jelenti azt, hogy a vége nem az lesz, hogy mégis inkább megerősítik a posztján, mert a Barcelonánál ez sem lenne meglepő. Azonban például a RAC1 újságírója, Gerard Romero és a Mundo Deportivo is úgy értesült, hogy

a vezetők nagy, és a játékos egy része elveszítette a hitet Valverdében, látva az elmúlt hetek kilátástalan teljesítményét.

La Liga Lowdown 🧡🇪🇸⚽ on Twitter

🗞 MONDAY'S FRONT PAGES 🗞 Sport: High tension Mundo Deportivo: Doubts about Valverde MARCA: Fear AS: The numbers add up for Mbappé or Neymar #LLL 🧡🇪🇸⚽

A klubnak most már kétségei vannak az edző (és Pep Segura általános menedzser) alkalmasságával kapcsolatban, és bizony egyre több név merül fel, mint lehetséges utód.

Ronald Koeman már járt is Barcelonában az elmúlt hetekben, de nem kizárt, hogy másokkal is tárgyalt már a vezetés. A Diario Sport szerint Erik ten Hag (Ajax), Roberto Martínez (belga válogatott) és Laurent Blanc (jelenleg csapat nélkül), valamint a fent említett holland szövetségi a jelölt.

A Mundo Deportivo Massimiliano Allegrivel (a nyártól szabad) és Unai Emeryvel (Arsenal) bővítette a listát. Korábban Quique Setién (Betis) neve is felmerült, most őt még (?) nem hozták szóba a katalánokkal.

Az nehezíthetné a döntést, hogy Piqué szerint remekül menedzseli az öltözőt Valverde, és még Messi is kiállt nyilvánosan mellette. Az más kérdés, hogy lehet, hogy csak nyilvánosan.

Szerinted melyik edző a legalkalmasabb a Barcelona vezetésére?

(Fotó: Getty Images, Twitter)

És ezt olvastad már?
Lewandowski megszerezte az első gólját a Barcelonában