Több lövést és több rizikót szeretne látni a katalán zseni.

A labdarúgás még mindig épít a hagyományra, a történelmére, büszke arra, hogy ritkán nyúlnak hozzá a szabályokhoz. Komolyabb változások pedig szinte nem is voltak, a videobírót is nehezen engedték be a vezetők, mondván a játékvezetői hiba is a futball része.

Nos, Xavi egy kicsit merészebbet lépne, a világbajnok, négyszeres BL-győztes katalán a Catalunya Radiónak adott interjúban részletezte is a forradalmi gondolatait. A koncepció lényege, hogy

eggyel kevesebb játékost küldene a pályára, játszanak a csapatok tíz a tíz ellen.

A Simeone-antitézisnek nevezett ötlet szerint:

„A futballisták már fizikailag és taktikailag is fejlettek manapság, és úgy érzem, lehetne így játszani. Jót tenne nekik, ha több területtel rendelkeznének a pályán. Több mérkőzésen is előfordult már, hogy miután egy embert kiállítottak mind a két csapatból, bámulatos, sokkal élvezhetőbb lett a meccs.

Ezzel persze azokat a csapatokat részesítenénk előnyben, amelyek támadófocit játszanak, a show-t részesítik előnyben. Ha szeretnénk látni a labdarúgókat több rizikós helyzetet bevállalni, több lövést elereszteni, akkor ez a rendszer megoldást jelenthet.”

(Fotó: Amin Mohammad Jamali/Getty Images)

És ezt olvastad már?
Nehéz eldönteni, hogy ez egy hatalmas gól, vagy inkább kapushiba