Az Eintracht Frankfurt a Camp Nouban ejtette ki a Barcelonát az Európa-ligából, olyan hangulatban, mintha a német csapat játszott volna hazai pályán.

Az 1–1-es odavágó után a visszavágón a Frankfurt már három góllal is vezetett, a Barcelona a hajrában végül betalált kétszer, de a 2–3-as végeredménnyel így is kiesett.

A meccs miatt nagyjából 30 ezer német drukker érkezett Barcelonába, és a nagy részük jegyet is kapott, így eléggé szokatlan hangulat fogadta a két csapatot. A szünetben voltak olyan hírek is, hogy a katalán nézők egy része nem akar visszamenni a helyére, így tiltakozva az ellen, hogyan jutott be ennyi német drukker a stadionba. Nyilvánvalóan teljesen szabályosan, a Barca bérletesei közül sokan nem mentek el a meccsre, a felszabaduló jegyeket pedig felvásárolták a Frankfurt szurkolói.

Az Eintracht-drukkerek a továbbjutás után:

A meccs után a Barcelona edzője, Xavi is említést tett a hangulatról:

„Arra számítottam, hogy 70-80 ezer culé lesz a stadionban, de ehelyett olyan volt a hangulat, mint egy kupadöntőn, rengeteg német drukkerrel. Nem tudom, mi történt, a klub valószínűleg már vizsgálja a helyzetet.”

Joan Laporta, a Barcelona elnöke úgy fogalmazott, hogy szégyelli magát:

„Szégyen, ami ma történt, hasonló nem fordulhat elő a jövőben. Vannak információink arról, hogy történhetett meg, de időre van szükségünk, hogy feldolgozzuk ezeket. Culéként megszégyenülve érzem magam, és nagyon sajnálom a történteket.”

A Frankfurt a négy között egyébként a West Hammel fog játszani, a másik ágon Leipzig–Rangers meccset rendeznek.

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Amikor Jordan odaszólt Magic Johnsonnak