Néhány fordulóval ezelőtt még úgy tűnt, az Arsenal hét év után ismét a Bajnokok Ligájában játszhat, most azonban már minimális erre az esély.

Az Arsenal két fordulóval ezelőtt kikapott a Tottenham otthonában, ami még bele is fért volna, ha a tegnapi meccsén legyőzi idegenben a Newcastle-t. Az ágyúsok azonban simán kikaptak, reális esélyük nem volt a győzelemre, így az utolsó forduló előtt úgy ötödikek, hogy két pontra vannak a negyedik Tottenhamtől. A Spurs ellenfele az utolsó körben a már kieső Norwich lesz, vagyis egy kisebbfajta csodára van szüksége az Arsenalnak a negyedik hely megszerzéséhez.

A szezon egyik legfontosabb meccsén bemutatott pocsék teljesítmény után az Arsenal egyik alapembere, Granit Xhaka nyilatkozott, és hát nem finomkodott:

„Az első pillanattól kezdve az utolsóig azt sem érdemeltük meg, hogy a pályán legyünk, nemhogy a BL-t. Ez kevés még az Európa-ligára is. Úgy néztünk ki, mint egy másodosztályú csapat, a Newcastle meg úgy, mint aki a BL-ben játszik.

Ha valaki nem áll készen egy ilyen meccsre, akkor maradjon otthon. Olyan játékosokra van szükségünk, akiknek megvannak a golyói, hogy egy ilyen meccsen pályára lépjenek”

– mondta a svájci, aki tavaly nagyon közel volt ahhoz, hogy eligazoljon az Arsenaltól.

Nehéz vitatkozni Xhaka gondolataival, az Arsenal valóban pocsék volt, de azért azt is hozzá kell tenni, hogy ebből a gyenge játékból Xhaka is ugyanúgy kivette a részét, hiszen ő is a pályán volt.

Szintén angol foci:

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Brutális szélsőpárost igazolhat a Chelsea
Egyetlen stílusos teraszról sem hiányozhat ez a kiegészítő