Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Sokan nőttünk úgy fel, hogy a család idősebb tagjai nyomkodták a távirányítót munka után, szabadidőben vagy unaloműzés gyanánt, és bizony gyakran követtük a példájukat. A kor embere azonban már gyakran Netflixszel és YouTube-csatornákkal rendezi le a „tévézést”.

Így hát nem csoda, hogy gombamód elszaporodtak az olyan csatornák, amelyek jellegzetes témákkal szórakoztatják az internetes közönséget. A technológia és a bizarr tudományos kísérletek iránt érdeklődők bizonyára ismerik

  • Grant Thompsont, aki gyakran követői kérését teljesítve katyvaszt folyton valami őrületeset;
  • How Ridiculous csatornát, amelyen a téma ismét adott: ejtsünk le dolgokat gecimagasról, aztán meglássuk, hogy mi lesz;
  • Hydraulic Press Channelen a rettegett prés alá tesznek be bármit, ami a finn házaspárnak épp eszébe jut;
  • „Slow Mo” srácok pedig szuperlassításban örökítenek meg átlagos vagy kevésbé átlagos jelenségeket;
  • az őrült orosz hekker pedig gyakran tol nekünk egy kis „keleti MacGyverkedést”.

Az őrült orosznak tutira hasznát vennénk, ha hirtelen beütne egy zombiapokalipszis:

Akik pedig a repülőkért rajonganak, jó eséllyel követik Cargospotter csatornáját, a tag ugyanis már évek óta nyomja fel a YouTube-ra az izgalmasabbnál izgalmasabb repülős videóit. Ezúttal pedig úgy fest, aranyat talált.

A csatorna üzemeltetője ugyanis levideózta Belgiumban a világ legnagyobb légcsavaros repülőgépét, az Antonov An–22-t, amely tavaly szállt fel ismét 7 évnyi szünet után. A Szovjetunióban kifejlesztett gázturbinás szállító repülőgépből mindössze 68 darab készült, és sokáig a legnagyobb repülőgép volt a világon: hossza 57,9, szárnyfesztávolsága pedig 64,4 méter, és már a holdra szállás előtt, 1965 februárjában felszállt. Az utolsó gépet pedig több mint negyven éve, 1976-ban gyártották:

(forrás: Cargospotter, HVG, The Aviationist)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.