Egyesek súlyos következményekkel járó emberkísérletnek vélik a forradalmi 5G elindítását
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az 5G-technológiákat sok helyen helyen türelmetlenül várják, és kitörő örömmel fogadnák – az elképesztő adatsebesség mellett ugyanis a késeltetés is sokkal rövidebb lenne: a mostani hálózatokon a válaszidő úgy 40-50 ezredmásodperc lehet, ez fog az 5G-hálózatokon 10 ezredmásodperc alá esni. A különbség zongorázható, ennek következtében pedig az autóipar, a közlekedés, az infrastruktúra és a robotika is hatalmas hátszelet kaphat a következő években.

A hálózat a világon először Dél-Koreában debütált pár hónapja, azonban több szakértő is emberkísérletnek minősítette az 5G elindítását, ugyanis a nagyfrekvenciás elektromágneses sugárzás károsíthatja az élőlényeket. A tartós lakossági kitettség nagyobb lesz, a hosszú távú egészségügyi hatások pedig vizsgálatok hiányában egyelőre ismeretlenek. Ezért sokan úgy vélik, hogy talán többet bukhatunk rajta, mint amennyit nyerhetünk. Az öreg kontinensen egyébként Svájcban debütálhat az új telekommunikációs szabvány, ahol már most ellenállásba ütközött a fejlesztés.

Az alpesi országban 334 darab 5G-állomást helyeztek el, és mindhárom nagy szolgáltatónak elérhetővé tették a sugárzáshoz szükséges frekvenciát. A környezetvédők azonban belendültek: a Frequencia nevű környezetvédelmi szervezet által összehozott tüntetés révén több ezren fejezték ki nemtetszésüket a svájci parlament előtt, ahol azt követelték, hogy álljanak le az 5G-állomások építésével.

Azt külön kiemelnénk, hogy ezúttal nem csak annunnaki hitvilágú, Szíriuszról származó, netán laposföld-hívő – a netán itt fontos szó, mert utóbbi két konteókategória kizárja egymást! – félnek attól, hogy egy innovatív technológia a vesztünket okozza. A Svájci Orvosi Szövetség is megszólalt: óvatosságra inti a kutatókat és a fejeseket, és arra kéri az illetékes szakikat, hogy legyenek sokkal körültekintőbbnek az új technológia alkalmazásával. Finoman becsomagolt, diplomatikus üzenet volt ez, ami egy kocsmában nagyjából ennyiben összefoglalható: ha így folytatod öreg, talán bajod esik. Reméljük, nekünk nem fog.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.