A Canon csinált egy fényképezőgépet, ami akkora, mint egy pendrive
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Kinek kell manapság fényképezőgép, amikor mindenkinek a zsebében ott lapul egy mobil? - tesszük fel egyre gyakrabban a kérdést, és úgy tűnik, a Canon megtalálta a választ.

Mindenkinek. Míg ugyanis a mobil egy egész zsebet kitölt, az IVY REC-ből ránézésre úgy tíz-húsz is elfér egy átlagos nadrágzsebben. Persze ekkora méretnél nem kell DSLR-minőségre számítani, de az a helyzet, hogy a mini fotómasina így is jóval többet tud, mint amit elsőre kinéznénk belőle.

A Canonnak valahogy sikerült egy 13 megapixeles CMOS-szenzort bepréselnie a rendkívül kicsi helyre, amivel a fényképek mellett videókat is készíthetünk, mégpedig Full HD felbontásban és másodpercenként 60 képkocka sebességgel. Nem semmi. Az IVY REC-ben emellett van wifi és Bluetooth is - utóbbira szükségünk lesz, hiszen a gépnek nincs kijelzője, így keresőként az objektív melletti lyukas négyzetet vagy a telefonunk kijelzőjét használhatjuk, igaz, utóbbi esetben ugrik az IVY REC egyik nagy előnye, vagyis hogy a telefonunkat nem kell magunkkal vinnünk.

A fényképezőgépnek azért így is marad létjogosultsága, hiszen egyrészt felcsiptethető a ruhánkra, másrészt víz- és ütésálló, így egy miniatűr akciókameraként is beválik. Egyelőre még nem tudni, mennyibe fog kerülni a kütyü, de az biztos, hogy az Indiegogón lehet majd megrendelni a hamarosan induló kampányban.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.