Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A felnőtté válás határa persze országonként és kultúránként változik, de abban biztosak vagyunk, hogy sehol sem húzták meg olyan későn ezt a határt, mint amilyen idős korunkban a Cambridge Egyetem kutatói szerint valóban felnőtté válunk.

A kutatók ugyanis nem az alapján állapították meg a felnőtté válás határát, hogy mikortól ihatsz alkoholt, mikor költözöl el otthonról, vagy mikor veszted el a szüzességedet, és nem is olyan meglehetősen homályos fogalmak szerint, mint például hogy mikortól vagy képes felelősséget vállalni a tetteidért. Ezeknél jóval objektívebb viszonyítási pontot használtak: a testünkben - és elsősorban az agyunkban - végbemenő változások mértékét.

Itt vannak például az idegsejtek, amik jóval a tizennyolcadik születésnapunk után is aktívan fejlődnek, új kapcsolatokat hoznak létre, és a kutatók szerint csak

Ennek megfelelően a húszas éveiben, de akár még a harmincas éveiben járó embert is egész nyugodtan hívhatnánk serdülőnek, hiszen technikailag még fejlődésben van, azaz serdül.

(Fotó: Getty)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.