A jövő repülőgépe megoldást jelenthet a légi utazás problémáira
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A világjárvány ideje alatt érthető okokból visszaesett a repülés népszerűsége, pedig a légi közlekedés nélkülözhetetlen, csak éppen alkalmazkodnia kell a megváltozott helyzethez. Például egy ilyen kabinelrendezéssel.

Sokan megpróbálták már kitalálni, hogy milyen lesz a repülés jövője a koronavírus-járvány hatására, és a legújabb ötletet a londoni PriestmanGoode dizájniroda jegyzi. A Pure Skies névre keresztelt koncepció lényege, hogy az utasokat jobban elszigeteli egymástól, és a privát térnek nemcsak a higiéniája, de a komfortja is lényegesen jobb lesz.

A koncepció az Economy és a Business Class berendezését képzeli el a jövő repülőgépén, és már a turistaosztály is sokkal vonzóbb, mint a mai gépeken. Az utasok személyes terét az üléssorok mögötti plexifallal, illetve az üléstámlák hangsúlyosabb elválasztásával érték el.

A dönthető üléstámlákról ugyan le kell mondanunk, de praktikus megoldások feledtetik a hiányát, a komfortról pedig a fejtámaszba épített párnák is gondoskodnak. A mobil eszközöknek és a kisebb táskáknak, palackoknak megvan a saját helye, egyébként

amiket óriási függönyökkel lehet leválasztani. Kényelmes fotel és gombnyomásra árnyékolható ablak garantálja az utazás komfortját, a hatalmas képernyőre a telefonunk tartalmát lehet kivetíteni.

A Pure Skies előnye, hogy innovatív anyagok használatával a fertőtlenítése is egyszerűbb lesz, a repülőgép kabinját UVC-vel és hőkezeléssel is lehet tisztítani. A megjelenésére egy kicsit még várnunk kell, ugyanis ha meg is tetszik egy légitársaságnak a PriestmanGoode koncepciója, csak éveken belül kerülhet gyártásba.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.