Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Talán nem vetted észre, de 2008 óta lezajlott egy háború, ami az egyik fél totális vereségével ért véget. Segítünk egy kicsit: te milyen böngészőt használtál 2008-ban?

A fenti ábra ugyanis nem mást mutat be, mint hogy melyik volt a legnépszerűbb webböngésző az egyes országokban, és megállapíthatjuk, hogy ebben a háborúban az Internet Explorer totális vereséget szenvedett a Chrome-mal szemben. Mondjuk ez igaz az összes többi böngészőre is, ahogyan az az alábbi gifen nagyon szépen kirajzolódik.

Az Internet Explorer veresége különösen kellemetlen annak tükrében, hogy a Stat Counter adatai alapján készített statisztika csak az asztali gépeken és táblagépeken használt böngészőket vette figyelembe, vagyis a Chrome-nak nem az Android elterjedése miatt sikerült átvennie az első helyet.

Ugyanakkor az is igaz, hogy ebből a statisztikából nem derül ki, hogy a Chrome mennyivel vezet más böngészőkhöz képest az egyes országokban - az Egyesült Államokban például alig orrhossznyi az előnye az Explorerrel szemben, de azért egyáltalán nem csodálkozunk rajta, hogy a Microsoft úgy döntött, hogy a Windows 10-zel nyugdíjba küldik a sokat szidott böngészőt, és helyette csinálnak egy sokkal jobbat.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.