Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Sony Xperia Pro gyakorlatilag egy kicsit átfazonírozott Xperia 1 II, amihez hozzádobtak egy HDMI csatit. Ehhez képest az ára totális agyrém.

A japán cég tavalyi mobiljai egyébként teljesen jól sikerültek. Az Xperia 5 II például a piacon egyedülálló módon kínál a kompakt méret mellé jack csatlakozót, kivágás nélküli kijelzőt és értesítési LED-et, melyek igazi kuriózummá tették a készüléket.

A nagytestvér, a gyönyörű 4K-s megjelenítővel szerelt Xperia 1 II hasonlóan jól sikerült, csak épp eggyel nagyobb méretben. Ez utóbbit ma már 360 ezer forint körüli összegért is meg lehet venni, Amerikában a megjelenéskor 1200 dollárért tették fel a polcokra.

A profiknak készült változat

A premierkor a Sony bejelentette egy profiknak szánt készülék érkezését is. Ez a telefon az Xperia Pro névre hallgat, és annyi benne a pláne, hogy az USB-C csatlakozó mellé a készülék aljára odatettek egy mikro-HDMI csatlakozót is, melynek segítségével a telefont megjelenítőként lehet használni a Sony Alpha kamerák mellé.

Ezt, és a minimálisan különböző készülékházat leszámítva azonban az Xperia Pro igazából egy Xperia 1 II, épp ezért rendesen koppantak az állak, amikor a Sony végre odabiggyesztette az árcédulát a telefon mellé az amerikai piacon.

Ez a mostani árakat tekintve majdnem 400 ezer forinttal drágább, mint az Xperia 1 II, ami egészen elképesztő túlkapás a Sony részéről. Nagyon reméljük, hogy a cég átgondolja a mobiltelefonos szegmens árazási politikáját!

Hiába mutatnak javuló tendenciát a készülékeik, ha ilyen hihetetlen mutatványokba is képesek beleszaladni.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.