A tudósok szerint aggasztóan közel a világvége
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Utoljára a hidegháború legsötétebb éveiben állt ennyire közel az éjfélhez a végítélet órája, ami azt hivatott jelezni, hogy mennyire vagyunk nagy szarban.

És hogy mennyire? Hát eléggé. Az atomtudósokból álló testület által létrehozott szimbolikus óra 1991-ben még 17 percre volt éjféltől (ami ugye az apokalipszist hivatott szimbolizálni), azóta viszont az éjfélig hátralevő percek száma egyre csökken.

Legutóbb 2015-ben, a klímaváltozás miatt állították egy perccel előrébb, most pedig az újonnan megválasztott amerikai elnök, Donald Trump atomfegyverekhez és klímaváltozáshoz való hozzáállása váltott ki a tudósokból olyan aggodalmat, hogy úgy döntöttek, még fél perccel előrébb állítják az órát, ami így már csak

Hogy ez mennyire súlyos előrejelzés, azt jól jelzi, hogy a világvégét (vagy legalábbis az emberiség végét) jelző óra 1947-es létrehozása óta eddig mindössze egyetlen-egyszer voltunk ennél közelebb az éjfélhez, és akkor sem sokkal: 1953-ban, amikor a hidegháborús szembenállás annyira eldurvult, hogy az már egy atomháború rémével fenyegetett, a tudósok úgy ítélték meg, hogy mindössze kétpercnyire vagyunk az éjféltől.

Ez a nem túl dicsőséges történelmi pillanat amúgy az Iron Maident is megihlette:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.