A világ egyik legrégebbi, történelmi jelentőségű erőműje is elkezdett Bitcoint bányászni
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nagyobb profitot látnak benne, mint az eddigi tevékenységükben.

Az 1897-es alapítású amerikai vízerőmű a jövőben elkezd Bitcoint bányászni, mivel nagyobb profitot remélnek ezen a területen, mint hidroelektromossági szektorban, írja a Tom's Hardware.

mondta Jim Besha, az erőművet működtető Albany vállalat vezérigazgatója. Besha szerint az erőmű jelenleg több pénzt keres a Bitcoinnal, mint az eredeti tevékenységével, vagyis az elektromos áram előállításával.

 

A Bitcoin bányászata egy rendkívül energiaigényes tevékenység, ez pedig nem teszi túl környezetbaráttá. Ennek a problémának a kiküszöbölésére az a legjobb mód, ha a bányászathoz szükséges energiát megújuló erőforrások által állítják elő. Ebbe a képbe tökéletesen beleilleszkedik a Mechanicville vízerőmű, de a vezérigazgató elmondása szerint nem fognak csak és kizárólag Bitcoinnal foglalkozni. Besha szerint a tevékenységük csak egy részét teszi ki a bányászat, egyelőre csak kísérleteznek, használt szervereket vásárolnak, de már ezekkel az erőfeszítésekkel is jelentős eredményeket tudnak elérni.

A cég jövője tehát fényesnek tűnik, viszont a tervek szerint New York államban épp most tervezik betiltani a Bitcoin bányászatát, elsősorban környezetvédelmi indokokra hivatkozva. Az egyelőre nem világos, hogy a törvényjavaslat ugyanúgy vonatkozik a megújuló energiával működő szerverekre is, de amennyiben nem tesznek kivételt, akkor a Mechanicville kénytelen lesz csak az energiaszektorra támaszkodni.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.