Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Aggódva néztünk ki ma reggel az ablakon, vajon süt-e még a Nap, ugyanis Marokkó tegnap indította be a világ legnagyobb naperőművének első fázisát, ami még így félkész állapotban is 160 megawatt energiát termel.

Ez egyesek szerint bőven elég ahhoz, hogy az észak-afrikai ország szőröstül-bőröstül elszipkázza a napfényt mások elől, legalább is egy amerikai kisvárosban halál komolyan felmerült ez az érv a település mellé tervezett naperőműről tartott vitában.

Muhaha... Marokkó sátáni terve kudarcot vallott

A jó hír, hogy a jelek szerint az Ouarzazate mellett, a sivatagban felépített erőmű egyelőre nem szívta el az összes napfényt, de azért még nem nyugodhatunk meg teljesen: a tervek szerint ugyanis az erőmű 2018-ig 6000 hektárosra fog terebélyesedni, és 580 megawatt energiát fog termelni, ami nagyjából a negyede a Paksi Atomerőmű kapacitásának.

Ouarzazate mellett egyébként nem ez az egyetlen látványosság, ott van például Aït Benhaddou ősi városa is, de a magyar politikusoknak mindenképpen megérné erre is vetni egy pillantást, ha arra járnak.

(Fotó: AFP)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.