Takarítónő helyett: intelligens ablaktisztító robot
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az ablaktisztítást viszonylag kevesen űzzük hobbiszinten, legtöbbünk próbálja valahogy megúszni: fogadhatunk takarítónőt, de ha igazán geek megoldásra vágyunk, akkor inkább beruházunk egy ablaktisztító robotra.

A Winbot 7 nem az első ablaktisztító robot, elődeitől eltérően azonban nem igényel semmilyen bonyolult mágneses rögzítést, és a mesterséges intelligenciájának köszönhetően minden korábbinál gyorsabban és szebben dolgozik. A készüléket egyszerűen csak az ablakra kell helyezni, odaszippantja magát, majd a bekapcsolása után máris munkába áll.

A keretes ablakokon, keret nélküli tükrökön és ajtóüvegeken is használható Winbot 7 első körben feltérképezi az aktuális felületet, majd kiválasztja az optimális tisztítási útvonalat. A mindössze 55 decibeles hangerejű robot három fázisban tisztítja meg az ablakot, és a két mikroszálas, egyszerűen elmosható betétnek köszönhetően teljesen cseppmentes szárítást biztosít.

A speciális lánctalpas meghajtású szerkezet a gyártó szerint garantáltan nem karcolja össze a rábízott felületeket, és számos biztonsági megoldás is helyet kapott benne. Áramszünet esetén jó szolgálatot tesz a beépített akkumulátor, ha pedig valamilyen probléma merül fel tisztítás közben, a robot automatikusan leáll, és hang- valamint fényjelzéssel figyelmeztet.

A távirányítóval is vezérelhető Winbot 7 nyártól lesz kapható, mintegy 300–400 dolláros (kb. 66–88 ezer forintos) áron. Most már csak a sok kisméretű vagy egymástól szeparált ablakkal rendelkező otthonok problematikájára kellene valamilyen megoldást találni, hiszen a robot egyik ablakról másikra pakolgatása igen időigényes és fárasztó lehet.

A Winbotot gyártó Ecovacs honlapján érdemes jobban elidőzni, hiszen az ablaktisztító robot mellett takarító robotot, mini légtisztító robotot és személyiasszisztens-robotot is gyártanak.

Tovább:
Rambo okostelefonja – Runbo X5
Nanokörömmel könnyebb az okostelefonok kezelése
A Tech rovat legfrissebb hírei

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.