Fejhallgatókról írni nem könnyű, hiszen épp azt nem tudjuk megmutatni, ami a lényeg, vagyis hogy mit fogsz érezni, amikor a fejedre rakod. Kristálytiszta hang? Pillekönnyű kialakítás? Lezúzós basszus? Igen, a Predator Galea 300 ezeket mind tudja, de azért megpróbáljuk ennél részletesebben is körülírni az élményt.

Bár kicsomagolós videókat nem szoktunk csinálni a Playeren, ebben az esetben megérte volna, ugyanis a Galea 300-nak már a csomagolása is irtó menő: ahogy a fémből készült, ívelt pántok előbukkannak a dobozból, attól még annak is megdobban a szíve, aki ki sem tudja mondani, hogy Call of Duty. A fejhallgató összességében is nagyon impresszív benyomást kelt, a tiszta fehér burkolatot ügyesen dobja fel az aranyszínű Predator-logó, valamint az aranybarna fülpárnák.

A fémpántokból már sejthetjük, hogy itt egy igazán minőségi eszközt kapunk, ami az anyaghasználatban is megmutatkozik: a fejhallgató vezetéke például rugalmas TPU (termoplasztikus poliuretán) műanyagból készült, a jack-csatlakozó pedig aranyozott borítást kapott, így nem kell attól félnünk, hogy egy rossz mozdulattól tönkremegy. Ennél is kellemesebb meglepetés volt a Galea 300 bőr fülpárnái és a textilből készült, önbeállító fejpánt, amik annyira finom anyagból készültek, hogy szinte észre sem veszed, hogy valami van a fejeden. Ehhez persze az is kellett, hogy az Acer fülese egy ekkora fülhallgatóhoz képest meglepően könnyű, már-már légies hatást kelt.

Elsőre meglepődtünk, hogy egy gamer-fejhallgatón nincsen mikrofon, pedig hát dehogy nincs: a teljesen flexibilisen állítható mikrofont az egyik fülesből lehet előhúzni és visszadugni, így ha éppen nincs rá szükség, akkor teljesen el tudjuk tüntetni az útból.

Ez mind szép és jó, na de egy fejhallgató esetében a legfontosabb kérdés mégis az, hogy hogy szól? Nos, a Galea 300-zal senki sem lesz elégedetlen, az Acer TrueHarmony-technológiával megtámogatott bio-cellulóz membránok tökéletesen adják vissza a magas és a középhangokat is, a basszus pedig úgy dörren bele a dobhártyádba, mint a moziban. Nem véletlen, hogy az Acer úgy hirdeti a Galea 300-at, hogy igazi mozis hangélményt biztosít.

A fejhallgató 112 decibeles maximális hangerejére sem lehet panasz, de ami egy gamernek talán ennél is fontosabb, hogy a TrueHarmony által használt algoritmusnak hála tökéletes surround hangélményt biztosít, így pusztán hallás alapján is hajszálpontosan tudsz tájékozódni bármilyen játékban.

Bár a Galea 300 kifejezetten gamereknek készült, közel sem csak azoknak lehet ideális választás, akiknek az arcát már flexszel sem lehet leválasztani a monitorról. A hiperkönnyű fejhallgató a harmincezer forintos árához képest kifejezetten jó hangminőséget biztosít, Windows mellett pedig androidos és iOS-es készülékekkel is használható, így akkor is bátran ajánljuk, ha csak zenehallgatáshoz keresel új fülest.

Az exkluzív megjelenésű, fehér-arany színű fejhallgató csak az AcerShop kínálatában érhető el, limitált számban.

A cikk elkészítésében együttműködő partnerünk volt a Notebook BP Kft.

És ezt olvastad már?
Félünk az 5G-től, de úgy tűnik, feleslegesen