A videó megtekintését csak felnőtteknek ajánljuk, hiszen a Youtube is úgy vélte, nem való gyerekeknek ez a szörnyűség!

Kaptam ma egy emailt a Youtube-tól. Azt írják:

"Kedves Tamás Rácz!

Tájékoztatunk, hogy csapatunk felülvizsgálta a tartalmadat, és megállapítottuk, hogy az nem felel meg a következőnek: Közösségi irányelvek. Ennek következtében korhatárossá tettük a következő tartalmat:

Videó: elektromospalackzsugorito.AVI"

Kedves Player-olvasók: küldjétek ki a gyerekeket a szobából, mert mutatom a korhatáros videót. Vigyázzatok: hangja is van ám, az is felkavaró lehet, nem csak a látvány!

A videót amúgy egy barátomtól kaptam körülbelül száz évvel ezelőtt az új konyhai palackzsugorítójától. Nyilván egy zöldtech-cikkhez akartam felhasználni, de persze kérdéses, hogy valaha is megjelentettem-e bárhol végül, tekintve, hogy már száz éve is gáz volt fekve berakni egy álló videót. (Fekve, álló: milyen pajzán dolgok ezek, tényleg nem való gyerekeknek ez az anyag!) Ezzel együtt teljesen meg vagyok lepve, hogy ez a nyomorult kis videó összeszedett e cikk írásáig 2338 megtekintést!

A YT emailjében nyilvánvaló hazugság, hogy a "csapatuk" vizsgálta felül a tartalmat; ezt a videót csak egy algoritmus, egy nem túl intelligens mesterséges intelligencia minősíthette korhatárossá. Igazán nem tudom, mit láthatott bele a használt PET-palackot megmelegítő és összepréselő hulladéktömörítőbe a cenzorrobot, de kicsit aggasztó, hogy a világ legnagyobb videótárát ilyen perverz fantáziájú AI-ok felügyelik.

Az elektromos palackzsugorítók fiatalkorú rajongótáborát el kell szomorítanom: bár a YT megadja a fellebbezés lehetőségét az emailben, az anyag korhatáros is marad. A "ha úgy gondolod, hogy tévedtünk, itt küldhetsz fellebbezést" sorban az ITT szó hivatkozására kattintva ugyanis ez a popup-ablak nyílik meg:

Végülis jogos, tényleg valami hiba történt. De persze annyit nem ér ez az egész, hogy most napokig nyomkodjam az ÚJRA gombot, hátha történik valami, vagy hogy mindenféle emailben próbáljam meggyőzni a Youtube hülye gépeit arról, hogy egy elektromos PET-palack-zsugorító gép nem feltétlenül fordítja rossz irányba az embergyerekek lelkének fejlődését. Az viszont nagyon jó lenne, ha egyelőre még nem adnánk oda a Skynet kezébe a fegyverrendszereink vezérlését és talán az önvezető autók közúti engedélyezésével is érdemes várni még egy picit. Nem százszázalékos még ez a gépi intelligencia-dolog, úgy érzem.

Hogy bejött az AI totótippje is:

És ezt olvastad már?
Minden windowsos gépet érintő veszélyes sérülékenységet fedeztek fel