Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az amerikai hadsereg toborzási gondokkal küzd, mivel nem jelentkezik elég újonc a hadseregbe. Az utóbbi 13 évben először történt meg az, hogy nem sikerült elérni a kitűzött toborzási célszámot, hiszen 76 500 főre helyett mindössze 70 ezer újoncot sikerült a hadseregbe csábítani.

Éppen ezért az U.S. Army változtatna toborzási szokásain, vagyis olyan helyekről is megpróbálnak újoncokat beszervezni, ahova az ember általában nem lehetséges katonák után megy nézelődni.

Elsőre furcsán hangzik az ötlet, hogy a napjaik nagy részét számítógépes játékok űzésével töltő, digitális valóságban éldegélő fiatalokat szerveznének be, de hát a kényszer nagy úr.

Egyébként az öltet nem a semmiből jött, hiszen az amerikai hadsereg támogatott már Counter-Strike-bajnokságot is, szóval azért tudtak a létezésükről. A hadsereg a tervek szerint egyenruhás toborzó tiszteket küldene ki e-sport-rendezvényekre, ahol, mint az izmos, jóképű papok a rekatolizáció során, magukhoz csábítanák az elgyengülő halandókat. A U.S. Army egyébként másként is nyitna a digitális szféra felé, ugyanis a közösségi médiában – Facebook, Instagram, Twitch, Twitter – is egyre jobban megvetnék a lábukat. Hiába, az új korok új kihívásokat követelnek, és ez alól a hadsereg sem kivétel.

Ez is érdekelhet:

(via)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.